Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Dolenjske barve bodo na državnem kvizu zastopali Mirnopečani

V gasilskem domu Štatenberk je 7. aprila potekalo regijsko tekmovanje Mladi in kmetijstvo. Največ pravilnih odgovorov je zabeležila ekipa DPM Mirna Peč, ki se bo udeležila državnega tekmovanja. Ta bo potekal 22. aprila v Kulturnem domu v Sv. Juriju ob Ščavnici.
V napetem in tesnem boju se je pomerilo pet tričlanskih dolenjskih ekip – DPM Dobova, DPM Mirna Peč, DPM Suha krajina, Grm – Center biotehnike in turizma ter DM Trebelno, ki je kviz zaradi lanske zmage na regijski ravni tudi gostila. Največ točk je zbrala ekipa iz Mirne Peči, ki so jo sestavljali Silva Opara, Tomaž Vidic in Gašper Žagar.

Tekmovalne ekipe so odgovarjale na vprašanja iz vnaprej razpisanih tematik: Prašičereja, Vožnja s kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo, Varstvo gozdov pred podlubniki ter Praznično leto Slovencev: košnja, žetev, mlatev. Vsaka ekipa je imela 10 sekund časa za odgovor na posamezno zastavljeno vprašanje. Vse je budno spremljala tričlanska strokovna komisija, ki so jo sestavljali mag. Andrej Kastelic, vodja oddelka za kmetijsko svetovanje na KGZS Novo mesto, Cvetka Lavrič in Andreja Absec, svetovalki za kmečko družino in dopolnile dejavnosti.

Zbrane v dvorani gasilskega doma je pozdravil tudi župan občine Mokronog-Trebelno, Anton Maver in predsednik PGD Štatenberk, Alojz Dragan. Z glasbenimi točkami so tekmovalno vzdušje umirili harmonikarji VTD Trebelno ter predsednik DM Trebelno, Matej Zore, ki je poleg vodenja poskrbel tudi za razvedrilni vložek regijskega boja.

Ekipi iz Mirne Peči želimo veliko znanja in sreče ter da se ponovi zgodba izpred štirih let, ko so ravno v Sv. Juriju ob Ščavnici zmagali na državnem kvizu Mladi in kmetijstvo.

Dragica Ribič

Oglejte si tudi