Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Posek dreves na pokopališču Mirna Peč

Občina bo letos  in  prihodnje leto opravila posamezna vzdrževalna dela na pokopališču Mirna Peč, za kar bo v proračunu občine potrebno zagotoviti dodatna finančna sredstva. Prednostno bo potrebno izvesti naslednja dela:

-           obsekati drevesa ob dostopni poti do mrliške vežice in nad novim delom pokopališča in mrliško vežico, z uporabo avto dvigala ter demontirati in ponovno namestiti zaščitno ograjo ob poti;

-           z mulčerjem odstraniti robidovje in plevel pod pešpotjo slovesa oz. okoli obzidja…

-           obnoviti obzidje (t.i. cvinger) na starem delu pokopališča, prednostno na najbolj dotrajanih delih in postopoma v celoti;

-           odstraniti breze ob spomenikih padlih pri mrliški vežici in preraščene ciprese na starem delu pokopališča.

 

Kot že rečeno, so za uporabnike postale zelo moteče štiri ciprese na zgornjem delu starega pokopališča (na sliki), ki močno in skozi celo leto odmetavajo iglice po okoliških spomenikih. Občina bo ciprese na priporočilo strokovnjakov odstranila, takoj ko bo to mogoče.

 

Zaradi težavnosti odstranitve navedenih dreves (težka dostopnost, uporaba avtodvigala, zaščita grobov in končno spravilo lesa in vejevja…) vse uporabnike grobov prosimo za potrpežljivost in strpnost v času izvajanja del.

 

 

Oglejte si tudi