Logo MojaObčina.si

Mirna Peč

JUTRI
7°C
3°C
PON.
3°C
0°C

Uspešni pri prijavi projekta Kolesarska veriga na podeželju

Občina MIrna Peč se je februarja letos v sodelovanju z LAS Dolenjske in Bele Krajine prijavila na 5. javni razpis za projekte sodelovanja LAS (razpisnik Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano). Projekt Kolesarska veriga na podeželju je del širšega projekta sodelovanja LAS, k kateremu je pristopilo 12 LAS-ov iz celotne Slovenije pod vodstvom LAS Gorenjska košarica.

LAS Dolenjska in Bela krajina je na zadnjem javnem pozivu MKGP uspešno kandidirala za sofinanciranje projektov sodelovanja in pridobila sredstva v višini 97.132,84 EUR oz. 85% od celotne vrednosti 136.890,80 EUR.

Znotraj partnerstva Lokalne akcijske skupine Dolenjska in Bela krajina so pri pripravi projekta sodelovale Mestna občina Novo mesto, Občina Mirna Peč, Občina Semič in Občina Črnomelj. Vsaka od občin bo s pomočjo EU financiranja iz projekta postavila postajo za izposojo koles, opremljeno z električnimi in navadnimi kolesi.

Občina Mirna Peč bo iz projekta pridobila sredstva v višini 21.571,71 EUR.

Glavni poudarek v projektu je sodelovanje lokalnih akcijskih skupin pri izvedbi skupnih aktivnosti. Gre za ambiciozno operacijo povezovanja na območju dvanajstih (12) Lokalnih akcijskih skupin in devetindvajset (29) občin med severno in južno mejo države. Aktivnosti bodo nekaterim območjem prinesle edini kolektivni sistem množične mobilnosti. Z digitalizacijo map, skupno aplikacijo ter aktivnostmi za integracijo z že obstoječimi sistemi v Sloveniji pa bo trajnostna električna mobilnost dostopna uporabnikom tudi na do sedaj spregledanih območij podeželja. S certificiranjem, izobraževanje rabe električnih koles ter prenosom dobrih praks z drugih območij se bo zavedanje in ponudba za kolesarje na območju operacije dvignila na novo raven. Posledično se pričakuje povečanje trajnostnega kolesarskega turizma, novih delovnih mest in prepoznavnost območja.

Obdobje izvajanja projekta je 15.10.2020 – 30.11.2022.

Sodelovanje v tako velikem projektu predstavlja velik izziv in priložnost za LAS Dolenjska in Bela krajina, pa tudi za sodelujoče občine, tako z vidika večje prepoznavnosti območja kot tudi ustvarjanja novih povezav in nabiranja izkušenj.
 

Dokumenti, priloge:

Projekt KOLESARSKA VERIGA NA PODEŽELJU - za medije

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi