Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
6°C
Oceni objavo

Pomladni veter je letos zavel v Dobrniču

Trebanjska območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je četrto leto zapored organizirala Območno revijo predšolskih otroških pevskih zborov in pevskih zborov prvih razredov osnovne šole, poimenovano Pomladni veter. Tokrat so se najmlajši pevci in pevke Temeniške in Mirnske doline zbrali v Kulturnem domu v Dobrniču.

Na letošnji reviji, ki se je odvijala 15. marca, se je predstavilo sedem zborov: Škratov pevski zbor Vrtca Mokrnožci (zborovodkinja Barbara Dolenc in korepetitorka Ana Bizjan), Otroški pevski zbor OŠ Mokronog (zborovodkinja Jelka Gregorčič Pintar in korepetitorka Ana Bizjan), Predšolski pevski zbor Sončki Vrtca Sončnica pri OŠ Veliki Gaber (zborovodkinja Petra Pograjc ter Manca Černe na klavirju, Urška Mitrović na kitari in Nejc Pevec na cajanu), Pevski zbor 1. razreda OŠ Trebnje (zborovodkinja Tadeja Doles Rogelj in korepetitorka Barbara Štih), Cici muzikalčki Vrtca Čebelica pri OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert (zborovodkinji Damijana Bijak in Marija Sabljak Bartolj ter korepetitor Damjan Brcar), Mali zborček OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert (zborovodkinja Nataša Dragar in korepetitor Damjan Brcar) in Predšolski pevski zbor Mavrica Vrtca Mavrica Trebnje (zborovodkinja Brigita Borak in korepetitorka Karmen Maver).

Mladi pevci in pevke so se obiskovalcem predstavili s tremi pesmimi, območno revijo pa je strokovno spremljala prof. Tatjana Mihelčič Gregorčič, ki se je po zaključenih nastopi pogovorila z zborovodkinjami in jim predala napotke za nadaljnje delo. Zbrane sta na začetku revije pozdravila tudi predsednik Krajevne skupnosti Dobrnič Jože Avguštinčič in pomočnica ravnatelja Osnovne šole Trebnje Jožica Marinčič, rdečo nit med pevskimi nastopi pa je spretno pletla voditeljica Kristina Gregorčič.

Besedilo in foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi