Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

PODARIMO KONCERT

Trebnje, 18. marec 2019

 

Podarimo koncert – Dobrodelni koncert ob 20-letnici delovanja Lions kluba Trebnje

 

Lions klub Trebnje je ob 20-letnici delovanja v soboto pripravil dobrodelni koncert z naslovom Podarimo koncert. Obiskovalci so lepo napolnili Športno dvorano Trebnje in skupaj podarili 1853 evrov, ki jih bo LK Trebnje v celoti namenil uresničevanju potencialov nadarjenih otrok.

 

»S tem dogodkom smo zelo zadovoljni, saj verjamem, da smo dosegli svoj namen – da se dogodka udeleži čim večje število ljudi različnih generacij.Videli smo, da je bilo na dogodku veliko družin, kar nam je zelo veliko pomenilo. Nenazadnje je bil tudi finančni učinek zelo primeren, saj smo zbrali lepo vsoto sredstev, ki jih bomo lahko namenili nadarjenim otrokom iz socialno ogroženih družin,« je po koncertu povedal predsednik LK Trebnje Stanko Tomšič.

 

Vsi nastopajoči so se odrekli honorarju, s svojo prisotnostjo na dogodku pa navdušili obiskovalce. Raznolikost izbranih izvajalcev je zadovoljila različne glasbene okuse. Ansambel Azalea je dogodek obogatil z narodno-zabavno glasbo, skupina Drugi vagon z njihovim značilnim melosom, sopranistka Jerica Steklasa z znanimi opernimi melodijami, Nuša Derenda s svojimi večnimi uspešnicami. Izjemni Godalni orkester Glasbene šole Trebnje pod vodstvom dirigenta Marka Fabianija je poleg samostojnih izvedb pri eni od pesmi spremljal Nušo Derenda, prireditev pa zaključil z združenim pevskim zborom –zapela sta Otroški pevski zbor GŠ Trebnje, ki ga vodi zborovodkinja Tatjana Mihelčič Gregorčič, in Otroški pevski zbor Podružnične šole Šentlovrenc, ki ga vodi Uroš Primc. Solist je bil Vid Primc. Med izvajalci sta z besedo krmarila Luka Bregar in Petra Krnc Laznik.

 

Lions klub Trebnje je bil ustanovljen na pobudo Lions kluba Novo mesto, v vsem času pa dobro sodeluje tudi z lokalno skupnostjo, ki jo danes predstavljajo štiri občine Temeniške in Mirnske doline – na prireditvi so se jim simbolno zahvalili za dosedanjo podporo, prav tako pa tudi Osnovni šoli Trebnje, ki je športno dvorano za dobrodelni koncert odstopila brezplačno. Generalni sponzor dogodka je bila Zavarovalnica Triglav, PE Novo mesto, pri promociji pa so pomagali še številni prostovoljci in člani LK Trebnje ter podjetja Komunala Trebnje, Metafora, S-Tisk in Interflash, Radio Krka, Radio Sraka in medijski pokrovitelj Televizija Vaš kanal. Vsak od njih je prispeval pomemben delček k uspehu dogodka, za kar se jim v LK Trebnje iskreno zahvaljujejo.  

Oglejte si tudi