Logo MojaObčina.si

Mirna Peč

DANES
4°C
3°C
JUTRI
1°C
-4°C
Deli
1163

MPZ ROŽMARIN ZOPET V CANKARJEV DOM

Že vrsto let Pokrajinska zveza društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine organizira revijo upokojenskih pevskih zborov naše regije. Tokrat je v sodelovanju z DU Šentjernej. Prireditev je bila že 16 po vrsti tokrat v KC Primoža Trubarja v Šentjerneju, v četrtek, 10. maja 2018. Letos je nastopilo 12 zborov z okoli 254 pevci iz društev upokojencev Mirna, Novo mesto, Črnomelj, Straža, Kočevje, Šentrupert, Mirna Peč, Podgorje Stopiče, Mali Slatnik, Metlika, Semič in Šentjernej.

Tudi letos se je revije udeležil moški pevski zbor Rožmarin iz Mirne Peči. Moški pevski zbor Rožmarin se je pod vodstvom zborovodje Gorazda Kermca na reviji predstavil in navdušil poslušalce s pesmima ljudska S TRIGLAVSKEGA VETER… priredba Tomaža Tozona  in Avsenikovo Z MANO SE OZRI besedilo je napisala Elza Budal priredil Engelbert Logar.

Revijo je  strokovno spremljala gospa Tatjana Mihelčič Gregorčič, ki je po nastopu podala mnenje vsem zborovodjem o njihovem petju. Moški pevski zbor Rožmarin je bil s strani strokovne žirije pohvaljen za najboljšo izvedbo pesmi in izbran, da v jeseni zastopa regijo v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij