Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
2°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

V MIRNOPEŠKI OBČINI PONOVEN DVIG ŠTEVILA OKUŽB KLJUB VSEM SPREJETIM OMEJITVAM JAVNEGA ŽVLJENJA

Slovenija se spopada z drugim valom epidemije bolezni COVID-19, kjer se kljub številnim sprejetim omejitvam javnega življenja in storitvenih dejavnosti situacija zelo počasi izboljšuje. Do četrtka, 26.11.2020 se je okužilo že 72.682 oseb, od tega je 20.268 aktivnih okužb, hospitaliziranih 1324 in v intenzivni negi 206 oseb. Skupno je umrlo že 1296 oseb.

V Občini Mirna Peč je bilo od meseca julija do 25.11.2020 zabeleženih že 93 okužb, od tega je trenutno aktivnih 25 okužb, zaskrbljujoč pa je ponoven velik porast tedenskega števila okužb v zadnjem tednu. Največja rast števila okužb je bila v občini zabeležena v obdobju od druge polovice meseca oktobra do prvega tedna novembra, ko je bilo v povprečju tedensko zabeleženih 17 dodatnih okužb.  V drugem tednu novembra je tedensko število okužb padlo na 4, v tretjem tednu se je dvignilo na 10, v zadnjem tednu pa je bilo zabeleženih 15 dodatnih okužb.

Vlada RS je včeraj že sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov prepovedi zbiranja ljudi in opravljanja ne nujnih storitvenih dejavnosti, o zaprtju vrtcev, šol in kulturnih ustanov, o ustavitvi javnega potniškega prometa, o omejitvah prehajanja mej in izvajanja športne dejavnosti ter o obveznem nošenju mask na javnih površinah.

V skladu z odločitvijo Vlade RS ostajajo v Občini Mirna Peč zaprti občinski javni objekti in športna igrišča, pouk v osnovni šoli se bo v naslednjem tednu nadaljeval na daljavo, vrtec pa bo zagotavljal le najnujnejše varstvo otrok. Učencem in dijakom je zagotovljen topli obrok na Osnovni šoli Toneta Pavčka, Občina Mirna Peč je za občane dosegljiva na telefonski številki: 07 39 36 100 in na e- naslovu: obcina.mirnapec@siol.net, potrebe po morebitni pomoči pa lahko sporočite na številko centra za pomoči: 07 39 36 105.

Vse občane ponovno pozivamo k doslednemu spoštovanju ukrepov prepovedi zbiranja ljudi, kjer še posebej izpostavljamo ne nujne obiske sorodnikov, vaščanov in prijateljev, k izvajanju preventivnih ukrepov ohranjanja medsebojne 2- metrske razdalje, nošenja mask, umivanja rok in higiene kašlja. Prav tako pa pozivamo delodajalce, da le ti organizirajo delo na način, da bo prihajalo do čim manj stikov med zaposlenimi ter da bodo dosledno spoštovani vsi zaščitni ukrepi. K omejitvi širjenja okužb lahko prispevate tudi z namestitvijo aplikacije #OstaniZdrav.

Občina Mirna Peč

Oglejte si tudi