Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Dijaki E-ciklirali

V okviru postavitve uličnih zbiralnikov na nekatere večje ekološke otoke v občine Novo mesto, Šentjernej, Škocjan, Mirna Peč, Dolenjske Toplice, Žužemberk, Straža in Šmarješke Toplice, ki se je zgodila letošnjega maja, so organizatorji pretekli petek izvedli eko delavnico za novomeško mladino. Dijaki Srednje zdravstvene in kemijske šole so se spoznali s starimi aparati in pravilnim ravnanjem s tovrstnimi odpadki. Delavnica se je zgodila v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj pod vodstvom družbe ZEOS, d.o.o..

Kviz je bil le eden izmed zabavnih aktivnosti delavnice, ki je mlade popeljal v svet E-cikliranja. Poleg tega so izdelovali tudi zanimive plakate, kjer so se spoznali z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Kreativni so bili pri oblikovanju sloganov – stavkov, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju in oblikovali naslednje:

·         Ni važno kolk si star, bodi car in E-cikliraj!

·         Priklopite na zeleno in E-ciklirajte za boljši jutri!

·         E-cikliraj, da boš car, ni pomembno, kok si star, važno, da ti je mar!

·         E-cikliraj, stare in mlade motiviraj!

Dogodek je mlade na dolenjskem koncu izredno motiviral, saj so izkazali zanimanje za vsebino in pripravljenost za spremembe na tem področju. Predlagali so nekaj dobrih rešitev za zmanjšanje e-odpadkov, kot recimo boljša kakovost izdelkov, hkrati pa so razmišljali o načinih ponovne uporabe aparatov ter izpostavili nekaj trenutno najbolj aktualnih možnosti, ki jih tudi sami uporabljajo.

Oglejte si tudi