Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
24°C
15°C
JUTRI
23°C
18°C
Avtor: Občina Miren-Kostanjevica,

KORONAEKSPRESIJA - Literarni natečaj izražanja čustev v času pandemije COVID-19

Datum objave: 20. 04. 2020
Številka razpisa:

 

 »KORONAEKSPRESIJA«-

Literarni natečaj izražanja čustev v času pandemije COVID-19

 

Korona virus je med nami – kot nepovabljen gost, na katerega nismo bili pripravljeni. Povsem je spremenil naš vsakdan, počutje, prioritete in vrednote. Svet ne bo nikoli več enak.  Kako se ob občutkih nemoči, nezmožnosti obvladovanja situacije ali predvidevanja prihodnosti počutimo? Nekatere preveva tesnoba in strah zase, za svojce, za planet. Drugi razumejo okoliščine kot priložnost, da postavimo temelje za drugačen, boljši svet.

V razmerah, ko nas premetava vse sorte čustev in je srce močnejše od razuma, se običajno rojevajo najboljše zgodbe.  Da bi jih ujeli v trenutkih najglobljih občutkov, povezanih s pandemijo in vizijo drugačne prihodnosti, smo skupaj z Javnim zavodom za turizem Občine Miren-Kostanjevica zasnovali literarni natečaj. Vseh, ki imate afiniteto do pisanja vabimo, da poprimete za pero ter ubesedite svoja čustva in svoja razmišljanja o spremembah, ki jih je v naš vsakdan vnesel COVID-19. Literarna dela, misli, poezija, zgodbe, pravljice,  bodo trajen spomin na to zahtevno obdobje, ki ga bomo delili z mlajšimi genaracijami in nenazadnje opomin, ki bo narekoval  naša dejanja v prihodnosti.

 

Vlogo žirantov v natečaju so prevzeli eminentni predstavniki slovenskega literarnega prostora, Feri Lainšček, Boris A. Novak, Tone Partljič in Darinka Kozinc

 

Ocenjevali bodo 4 kategorije prispevkov:

  1. Misel, aforizem
  2. Poezija
  3. Proza
  4. Pravljica

 

Natečaj odpira vrata v aprilu in se zaključuje v septembru. Sodelujoči literarne izdelke oddate preko spletne strani www.mirenkras.si/natecaj. V primeru zadreg z uporabo spletnega obrazca, lahko vaša dela pošljete po pošti na naslov Občine Miren-Kostanjevica, s pripisom »NATEČAJ«.

Najboljša dela v posamezni kategoriji bodo nagrajena s finančnimi nagradami v višini 200 EUR neto in priznanji.  Slavnostni podelitvi bodo sledili  tematski literarni večeri v Pomniku miru na Cerju in knjižna izdaja najboljših del.

Več o natečaju si lahko preberete v Splošnih pogojih sodelovanja na spletni strani www.mirenkras.si 

Vesleimo se vašega odziva, 

 

                                                                                                                      

Mauricij Humar, 

       župan                                             

Všečkaj objavo