Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

JUTRI
26°C
13°C
NED.
28°C
9°C
Avtor: Občina Miren-Kostanjevica,

JAVNI POZIV župana proračunskim porabnikom v času epidemije COVID-19

Datum objave: 03. 04. 2020
Številka razpisa: 410-16/2020

Vsem javnim zavodom, katerih ustanovitelj ali soustanovitelj je Občina Miren-Kostanjevica ter ostalim proračunskim porabnikom

 

 

 

Zadeva: Javni poziv

 

 

 

Spoštovani direktorji javnih zavodov, katerih ustanovitelj ali soustanovitelj je Občina Miren-Kostanjevica, pa tudi ostali proračunski porabniki

 

 

Trenutne razmere pandemije koronavirusa nam poleg ukrepov za zdravje nalagajo tudi skrb za vzdržnost naših javnih financ. Zagotovo bo v letošnjem letu potrebno spreminjanje proračuna, programskih aktivnosti in številnih prioritet. V tem trenutku ni mogoče oceniti negativnih posledic, ki jih bo pandemija povzročila na finančnem področju. Neizbežno je, da bodo prihodki bistveno manjši od pričakovanega in načrtovanega stanja, kot smo ga predvidevali ob sprejemanju proračuna za leti 2019 in 2020 marca lani ter spremembo plana proračuna za leto 2020, ki je bila sprejeta v decembru 2019. Dodati velja, da bomo morali določena sredstva prerazporediti na postavke, ki jih v okviru proračuna nismo načrtovali in da v danem trenutku ni mogoče podati dokončne ocene o dejanskem izpadu vseh prihodkov. 

 

Glede na navedeno pozivamo vse, ki prejemate sredstva iz občinskega proračuna, k skrbnemu gospodarjenju. Prosimo vas, da vaše programe dela ponovno pregledate in jih uskladite tako, da ovrednotite neizvedene aktivnosti, racionalizirate opredeljene aktivnosti ter določite možne scenarije novih prioritetnih nalog pri izvajanju programov.

 

Ob tem naj še dodam, da bomo v luči trenutnega upada gospodarske aktivnosti najemnike naših poslovnih prostorov, ki jih je prizadela splošna prepoved zbiranja na javnih mestih, oprostili plačila najemnine za čas zaprtja poslovnih prostorov in k podobnim gestam vabimo tudi vas.

 

 

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

Mauricij Humar

ŽUPAN

Všečkaj objavo