Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

JUTRI
28°C
14°C
SRE.
28°C
12°C
Avtor: Občina Miren-Kostanjevica,

JAVNI POZIV za posredovanje predloga kandidature za člana sveta območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Nova Gorica

Datum objave: 29. 06. 2020
Številka razpisa: 610-0002/2020-2

Kulturnim društvom, zvezam kulturnih društev ter posameznikom s področja kulturnih dejavnosti, ki delujejo v Občini Miren-Kostanjevica

 

 

JAVNI POZIV

za posredovanje predloga kandidature

za člana sveta območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Nova Gorica

 

Občina Miren-Kostanjevica je prejela poziv Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (v nadaljevanju JSKD) za predlaganje kandidata Občine Miren-Kostanjevica za člana sveta območne izpostave JSKD Nova Gorica. Člane sveta območne izpostave imenuje direktor JSKD na predlog samoupravnih lokalnih skupnosti z območja izpostave. Te oblikujejo predlog tako, da k evidentiranju kandidatov pozovejo društva, zveze kulturnih društev in posameznike s področja kulturnih dejavnosti, ki delujejo v posamezni lokalni skupnosti. Mandat članov sveta območne izpostave traja štiri leta, z možnostjo ponovnega imenovanja. Naloge svetov območnih izpostav:

  • dajejo predhodno mnenje k programu dela ter letnemu poročilu območne izpostave, ki zadevajo njihovo območje,
  • dajejo predloge in pobude direktorju in nadzornemu svetu sklada za obravnavo vprašanj, ki zadevajo njihovo območje,
  • dajejo predloge in pobude za sklepanje pogodb z lokalnimi skupnostmi,
  • dajejo mnenja direktorju k izbiri uslužbenca za vodenje območne izpostave.

 

V skladu z drugim odstavkom 2. člena Pravilnika o ustanovitvi svetov območnih izpostav JSKD lahko Občina Miren-Kostanjevica predlaga enega (1) kandidata.

 

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinskega sveta Občine Miren-Kostanjevica (v nadaljevanju: KMVVI) vabi kulturna društva, zveze kulturnih društev ter posameznike s področja kulturnih dejavnosti, ki delujejo v Občini Miren-Kostanjevica, da posredujejo predlog kandidature za predstavnika Občine Miren-Kostanjevica v svetu območne izpostave JSKD Nova Gorica.

 

Predloge s pripisom »Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja« posredujte Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Miren-Kostanjevica, vključno s podpisano izjavo kandidata (priloga), da soglaša s kandidaturo in kratko predstavitvijo kandidata, s povzetkom dosedanjih izkušenj, do vključno torka, 7. 7. 2020 po pošti na naslov: Občina Miren-Kostanjevica, Miren 137, 5291 Miren, po e-pošti na: tajnistvo@miren-kostanjevica.si ali osebno na sedež občine v poslovnem času.

 

 

Aleš Batistič

Predsednik l. r.

Všečkaj objavo