Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

ZGODBE IZ LONCA ... brez konca

24. april do 31. maj 2021 na socialnih omrežjih Miren Krasa

Šparglji, ta slastna in zdravilna povrtnina, ki najbolje uspeva na sipinah reke Vipave v Orehovljah, počaka na tople pomladne dni, da se razbohoti v pravi lepoti; pod zemljo v belih in vijoličnih odtenkih, nad vrtnimi gredicami pa v čudoviti zeleni barvi. Okusi divjih špargljev se na Krasu krepijo z svežim vetrom z morja in skupaj z gojenimi vse do sredine poletja ponujajo našim kuharskim mojstrom neizmerne možnosti kreacij vrhunskih kulinaričnih krožnikov, od predjedi do sladic, ki razvajajo vsa čutila.


Letos, v drugem letu pandemije in za še vedno zaprtimi vrati gostiln, vas bomo čez čarobno obdobje rasti, nabiranja in uporabe špargljev v kulinariki popeljali preko virtualne izkušnje, v katero smo združili kuharsko znanje, poučne vsebine in veliko zabave.


Naše Zgodbe iz lonca bomo v družbi odličnih kuharskih šefov, Katjuše Batistič iz Gostilne Bric, Darje Makorič Špiljak iz Gostilne Makorič, Jurija Goloba iz Gostilne Štirna, Andrejke Harej in Karle ter Tomaža Kogoja iz Gostilne Kogoj, in nosilca Michelinove zvezdice, Tomaža Kavčiča iz Gostilne pri Lojzetu ter njihovih gostov, pripovedovali vse od 24. aprila do 31. maja.


Vsak ponedeljek bomo na Facebook in Instagram strani Miren Krasa najavili kuharski izziv, v katerem bo gostinec do petka pripravil krožnik za posebnega gosta iz vrst znanih slovenskih osebnosti. Kdo bo preizkušal njegove kuharske spretnosti in slastnost jedi, bo javnost lahko ugibala v nagradni igri Ugani kdo pride k meni na večerjo?


Izmed pravilnih odgovorov bomo izžrebali tedenskega nagrajenca, ki bo prejel BON za kosilo ali večerjo za 2 osebi v gostilni, ki se bo posamezni teden predstavila, ter knjigo receptov Šparglji-beluši.


Namen kampanje je v prvi meri podpora gostincem, ki po dolgih mesecih prisilnega mirovanja in velike ekonomske, pa tudi psihološke stiske, nestrpno čakajo na ponoven stik z gosti in priložnost, da goste znova popeljejo na nepozabna kulinarična popotovanja. V maju in juniju z jedmi iz gojenih in divjih špargljev, kasneje pa z vrhunskimi krožniki iz drugih zdravih, lokalnih, sezonskih sestavin!


Šparglji ali beluši? Kuhaj z nami in poskusi!

Kaj je naša tradicionalna kuhinja in kako jo znamo nadgraditi, preizkušanje receptov za jedi iz špargljev po namigih kuharskih mojstrov iz Vipavske doline, Krasa in italijanskega dela Brd, povabilo, da kuhate z nami, ter veliko smeha in zabave, vse to prinašajo naše Zgodbe iz lonca, za katere si želimo, da od tu naprej zares ne bodo imele konca!


Pridružite se strastno igrivi kuhariji, ki poučuje, zabava in nagrajuje!

Ljubitelji kuhe lahko zbirko receptov Šparglji-Beluši naročite na info@mirenkras.si. Cena 8 eur + stroški poštnine. In seveda pravočasno nabavite sveže šparglje, da boste lahko kuhali z nami, najraje pri največjem pridelovalcu belušev v Sloveniji, na Kmetiji Ušaj v Orehovljah.


Več o kampanji, ki vključuje tudi nagradno igro na www.mirenkras.si/zgodbe-iz-lonca.



Turizem Miren-Kostanjevica

Foto: Miha Bratina


Instagram Miren Kras

Facebook Miren Kras

Oglejte si tudi