Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

V IDRIJI DOMEN IN KLARA SLEJKO POTRDILA NASLOV PODPRVAKOV

Na zadnjem rallyju letošnje tekmovalne sezone so posadke ŠD Gas Kras potrdila čez sezono dosežene rezultate. Domov so odnesle kopico pokalov za odlične uvrstitve. Martin Čendak in Jakob Markežič sta zmagala v Diviziji 1, kjer sta Domen in Klara Slejko s še eno odlično dirko potrdila naslov podprvakov! V skupni uvrstitvi sta bila Janko Čebron in Andrej Kavčič šesta v skupni uvrstitvi državnega prvenstva Slovenije.

Letošnji rally v Idriji je bil jubilejni, 15. po vrsti in je po tradiciji zaključil slovensko tekmovalno sezono. 179 km dolgo tekmovanje je potekalo v celoti v soboto, na 9 hitrostnih preizkušenj pa je odpadlo 84 povsem asfaltnih kilometrov zavitih cest v okolici Idrije. Na to pot se je odpravilo pet posadk ŠD Gas Kras in prav vsem je uspelo pripeljati do cilja. Najbolj prešerno je bilo vzdušje na cilju v središču Idrije med nastopajočimi posadkami v najmanjši Diviziji 1. Že pred tem osvojeni naslov prvakov sta Martin Čendak in Jakob Markežič potrdila s še eno suvereno zmago. Prednost sta si privozila že po prvih treh odpeljanih brzincih in nato le še nadzorovala položaj do konca tekmovanja. Še šestič letos sta stala na najvišji stopnički zmagovalnega odra! Njuna klubska tovariša v enakem avtomobilu Opel Adam 1,6 Cup Domen in Klara Slejko sta tudi s 4. mestom potrdila skupno drugo mesto v državnem prvenstvu. Naslov podprvakov je vsekakor veliko več, kot sta pričakovala, ko sta zgodaj spomladi prvič sedla v nov dirkalnik. Ob tem sta Martin in Domen osvojila še drugo in tretje mesto med mladimi vozniki do 25 let starosti, v konkurenci sovoznikov oziroma sovoznic pa je bil tudi Jakob Markežič drugi, medtem ko je Klara Slejko končala prvenstvo tik pod stopničkami na 4. mestu.

Po več nesrečnih nastopih sta bila v cilju široko nasmejana tudi Janko Čebron in Andrej Kavčič, ki sta v konkurenci DP Slovenije osvojila več kot solidno 6. mesto, skupno pa sta bila deveta. Njun Mitsubishi Lancer Evo9 je spet deloval, kot je od njega pričakovati in za zaključek sezone prispeval svoje k lepemu uspehu. Domov sta namreč odnesla še pokal za 3. mesto v razredu 2 Centralno Evropskega conskega prvenstva CEZ! Odlično sta se odrezala tudi Simon Rončel in David Kavčič (Peugeot 208R2), ki sta na drugi dirki po povratku v ostri konkurenci Divizije 2 zasedla peto mesto, le eno mesto nižje pa v razredu 3 CEZ. Tudi njuna klubska kolega Ambrož Kavs in Chris Kobal (Peugeot 280 Rally4) sta šele drugič tekmovala v rallyju in zaključila deseterico v Diviziji 2. Tako sta še drugič zapored vpisala kar nekaj točk, s tem pa tudi potrditev, da sta na pravi poti. Vsekakor lahko poudarimo, da bo letošnja tekmovalna sezona romala v arhive kot ena najuspešnejših v zgodovini ŠD Gas Kras.

VK

Oglejte si tudi