Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Zlata maša in 50. obletnica zaobljub

V nedeljo, 18. junija 2017, smo na Mirenskem Gradu praznovali dvojni jubilej. Lazarist g. Zdravko Pogorelc je obhajal zlato mašo, usmiljenka s. Ancila Kladnik pa 50 let redovnega življenja.
Osrednji del praznovanja je bila slovesna sveta maša s somaševanjem sobratov in drugih duhovnikov. Pri sveti maši smo se zahvalili za delo obeh jubilantov. G. Zdravko Pogorelc je bil aktiven kot župnik, ekonom, superior in vizitator, s. Ancila Kladnik pa je bila katehistinja, župnijska kuharica, pomočnica pri Društvu Vera in luč …

Zlatomašni pridigar, vizitator lazaristov, Pavle Novak se je v svoji pridigi dotaknil osebnih srečanj z jubilantoma in poudaril pomen in vlogo duhovnika. Liturgijo so s svojim ubranim petjem polepšali pevci župnijskega mešanega pevskega zbora Miren. Poskrbeli so, da nam bo maša ostala v lepem spominu. Zapomnili si bomo tudi zahvale jubilantoma za njuno dolgoletno služenje ter njuni zahvali vsem, ki so jima na njuni poti stali ob strani.

Po slovesni sveti maši smo se družili ob zakuski pred cerkvijo. Druženje smo nadaljevali pri skupni mizi in ga zaključili s torto. Praznovanje je potekalo v prijetnem vzdušju ob jubilantih. Zahvala gre tudi prostovoljcem iz Skupnosti Betlehem in Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, ki so poskrbeli, da sta tako liturgija kot gostija lepo potekali.

TP

Oglejte si tudi