Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

V Mirnu slovesno odprli prizidek k OŠ Miren

Na OŠ Miren so v sredo, 7. 10. 2020, z velikim navdušenjem namenu predali prizidek ter s tem zaključili prvo fazo obsežne investicije. Omenjena faza investicije je vredna 2,7 milijona evrov, pri čemer je dobra dva milijona (2,072 milijona evrov) zagotovila Občina Miren - Kostanjevica, 318.091 evrov so znašale nepovratne finančne spodbude Eko Sklada, preostalih 310.000 evrov pa je prispevalo Ministrstvo za gospodarstvo.
Slovesno odprtje prizidka so obeležili s kratkim programom, ki so ga pripravili učenci OŠ Miren, zbrane pa so nagovorili tudi župan Občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar in ravnateljica OŠ Miren Nikolaja Munih. Število povabljenih na dogodek je bilo zaradi koronavirusne situacije žal omejeno, kljub temu pa ste vsi zainteresirani lepo vabljeni, da si posnetek odprtja prizidka ogledate na spletni strani občine. 

 

Gradbena dela so se začela poleti 2019, ko sta na javnem razpisu izbrana izvajalca del Kolektor Koling in podizvajalec Kolektor CPG, delno porušila prizidek do obstoječe telovadnice in kasneje na tem mestu zgradila novega, ki vključuje klet, pritličje in prvo nadstropje, skupno 1245 m2. Šola je s tem dobila širok vhod in avlo, večnamenski prostor in učilnice. V nadstropju pa so predvidene učilnice, kabineti, zbornica, multimedijska učilnica, upravni prostori ter knjižnica. Ti prostori bodo sicer zdaj začasno, zaradi pomanjkanja učilnic, služili kot učilnice. Poleg navedenega so uredili tudi novo dostopno cesto z obračališčem za dostavo otrok in manjše parkirišče.

 

Župan Občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar ni skrival veselja in zadovoljstva: »Korak za korakom se nam uresničujejo sanje in vesel sem, da bodo učenci OŠ Miren končno dobili prostorne in prijetne učilnice. Z izgradnjo tega skoraj nič-energijskega objekta smo ne le zagotovili osnovne pogoje za nemoteno izvedbo osnovnošolskega pouka in povečali udobje učencev in vseh zaposlenih na šoli, ampak tudi povečali energetsko učinkovitost, zmanjšali stroške energije in vzdrževanj ter zmanjšali emisije toplogrednih plinov in prašnih delcev. To je naložba v naše otroke in okolje.«

 

S tem je zaključena prva od treh predvidenih faz. V nadaljevanju sledi tretja gradbena faza v kateri bomo zgradili novo telovadnico na zemljišču ob stari telovadnici. 

Oglejte si tudi