Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
17°C
7°C
Oceni objavo

USPEVA NAM, A TRUDITI SE MORAMO ŠE NAPREJ

Spoštovane občanke in občani,

Dosledno spoštovanje ukrepov za zajezitev širjenja okužb s korona virusom v naši občini prinaša rezultate, saj po do zdaj znanih podatkih, nimamo okuženih oseb. Zato se vsem zahvaljujem za sodelovanje in ker ostajate doma. 

Kljub temu vas vseeno naprošam, da se navodil dosledno držimo tudi v prihodnje, da se ne bi v prihajajočih prazničnih dneh stanje poslabšalo. Čeprav so velikonočni prazniki običajno potekali v znamenju druženja s sorodniki in ob drugih tradicionalnih srečanjih, skušajmo letos to narediti drugače. Pokličimo jih po telefonu ali prek video povezav, pošljimo jim slike naših okrašenih pirhov in velikonočnih dobrot.  

Na občinski upravi se skupaj z občinskim štabom civilne zaščite Občine Miren – Kostanjevica trudimo, da vam pomagamo po naših najboljših močeh, zato smo zagotovili zaščitne maske. Nakupili smo zadostne količine materiala, iz katerega so v teh dneh prostovoljci iz Opatjega sela, Sel na Krasu in Bilj sešili pralne zaščitne maske. V teh dneh  jih boste dobili v vsa gospodinjstva v občini, s katerimi boste nato občani lahko vstopali v zaprte javne prostore, kot so lekarna, pošta, banka ali trgovina. Ob tej priložnosti se tudi zahvaljujem vsem ki ste maske izdelovali in dostavljali za vaše res odlično opravljeno delo. Naj na tem mestu še enkrat spomnim, da je za ranljive skupine, to je za upokojence, invalide in nosečnice, rezerviran obisk trgovin med 8. in 10. uro zjutraj in zadnja ura poslovanja trgovin. Spoštujmo to eni in drugi. 

V tem lepem vremenu  potekajo dela na njivah in vrtovih. Potrudimo se, da tudi tu upoštevajmo varnostno razdaljo tam, kjer so vrtovi blizu skupaj. Pri sprehodih v naravi pa se raje poslužujmo manj obiskanih poti.

Verjamem, da se marsikomu vsi ti ukrepi zdijo pretirani, da preveč posegajo v njegov način življenja, a zavedati se moramo, da s tem ščitimo ranljive skupine, predvsem starejše in tiste z že obstoječimi zdravstvenimi težavami – naše družinske člane, sorodnike, sosede, prijatelje, znance … Zato še naprej dosledno upoštevajmo vsa predpisana navodila in ukrepe. Ostanimo mirni in ravnajmo preudarno. Zase in za druge. Le skupaj nam bo uspelo!

 

župan, Mauricij Humar

Oglejte si tudi