Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Cerjanka – neobičajna trgovinica s spominki

V četrtek, 20. septembra, je v Pomniku miru odprla vrata Cerjanka – nova trgovinica s spominki, v kateri so našli svoje mesto izdelki domačinov, pridelovalcev, obrtnikov, umetnikov in ustvarjalcev.
 

 

Svoje umetnine načrtujejo, oblikujejo in zorijo v tesnem sodelovanju z naravo in po njenem nareku: iz njenih bogatih darov nastajajo čudoviti izdelki za razvajanje telesa, srca in duha. Takšni, ki nosijo sporočilo prednikov in so najbolj iskreni pričevalci bogastva in gostoljubja turistične destinacije Miren Kras.

 

 

Kaj ponuja Cerjanka

 

Cerjanka ni običajna trgovinica s spominki, je namreč tudi promocijski prostor ponudnikov Občine Miren - Kostanjevica. Predstavljeni so na poseben način, ne samo s svojimi izdelki, pač pa tudi z osebno zgodbo, kontakti in naslovi, na katerih jih lahko kupci, če želijo spoznati njihov celoten asortiman ali kupiti večjo količino izbranih izdelkov, tudi poiščejo.

 

Prvi stiki med različnimi civilizacijami so bili od nekdaj trgovski. Danes smo prav zahvaljujoč trgovini v razcvetu globalizacije, ki poleg nehvaležnih kolateralnih učinkov prinaša, kar moramo priznati, tudi izreden napredek civilizacij. Prav zato je pričakovati, da bo tudi Cerjanka postala nova vez med domačini, obiskovalci Občine Miren - Kostanjevica in destinacije Miren Kras ter vez z sosednjimi destinacijami in ostalim svetom. Tako bo prispevala k hitrejšemu razvoju in prepoznavnosti destinacije Miren Kras.

 

 

Svečano povabilo

Svečano povabilo k obisku Pomnika in Cerjanke so v okviru otvoritvene slovesnosti ponesli tudi golobi, ki so vzleteli s prve ploščadi na vse strani neba in pustili nepozabno sled odprtosti in svobode, ki ji želimo slediti.

V zgodbo turizma Občine Miren - Kostanjevica je dodana nova poved.

 

 

Nove vsebine Pomnika miru

 

Pomnik miru na Cerju je v letošnjem letu z novimi vsebinami na stežaj odprl vrata obiskovalcem vseh generacij, vseh narodnosti, vseh poklicev, različnih hobijev in zanimanj:

  • gostom željnim spoznavanja in razumevanja zgodovine slovenskega naroda in njegove identitete
  • ljubiteljem kulture in umetnosti
  • popotnikom, raziskovalcem, športnikom
  • od junija naprej tudi gurmanom in hedonistom, potrebnim zgolj dobre kave in čudovitega razgleda v novi Okrepčevalnici Cerje
  • zaljubljenim, ki verjamejo v vrednoto zakonskega življenja in iščejo najlepše lokacije za izpoved večnih zaobljub
  • poslovnežem in iskalcem novih znanj, ki bežijo od hitrega tempa in natrpane arhitekture v velikih mestih in
  • od 20. septembra dalje naprej tudi vsem, ki bodo iskali izviren in unikaten spominek ali darilo s posebnim sporočilom za izbrano osebo

 


 

Vabljeni na Cerje, na ogled, k nakupu, rezervaciji prostora za različne namene ali zgolj uživanju ob dobri kavi in čudovitih razgledih, vsak dan v tednu med 10.00 in 18. uro, z izjemo ponedeljka in torka.

 

 

Ariana Suhadolnik, v. d. direktorja destinacije Miren Kras
Foto: Mitja Ambroželj

 

Oglejte si tudi