Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
24°C
11°C
JUTRI
26°C
13°C
4848

Turizem Miren-Kostanjevica na Festivalu goriške obrti in podjetništva

V ponedeljek, 1. septembra smo se Turizem Miren-Kostanjevica predstavili skupaj z lokalnim ponudnikom Maqfino, na Festivalu goriške obrti in podjetništva- Zaupajmo lokalno, ki je potekal od 11. do 21. ure v centru Nove Gorice.

Festival je že četrtič zapored pripravila Območno obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica. Za bogato gostinsko ponudbo tradicionalnih jedi s sodobnim pridihom so poskrbeli lokalni gostinci, pridružili so se jim tudi vinarji in pivovarji. Obiskovalci so bili navdušeni nad pestrim spremljevalnim programom, ki so ga oblikovala športna društva in plesni klubi, ter lokalno ponudbo izdelkov in storitev na stojnicah.

Obiskovalce naše stojnice je zanimala predvsem ponudba lokalnih izdelkov trgovinice Cerjanka, ki je locirana v Pomniku miru na Cerju: od hidrolatov iz lokalnih zelišč, do eteričnih olj sivke, različnih izdelkov iz kamna- od verižic pa do posodic, v katerih se shranjuje sol; medu in lani izdane knjige receptov kuharskih mojstrov Vipavske dolina in Krasa - Šparglji beluši. Opazili smo tudi povečano povpraševanje po pohodniških in kolesarskih zemljevidih, kar sledi trendu aktivnega načina preživljanja prostega časa.

Skupaj z nami se je predstavil tudi lokalni ponudnik doma predelane zelenjave, vložene v ekstra deviško oljčno olje, Maqfino iz Mirna. Obiskovalci so lahko poskusili različne namaze in vloženo zelenjavo, ter dve različni marmeladi z le 20% sladkorja. Njihove izdelke lahko kupite od srede do nedelje, med 10. in 18. uro tudi v trgovinici Cerjanka v Pomniku miru na Cerju.

Upamo, da smo obiskovalce prepričali, da je obisk Miren Krasa skupaj z obiskom Pomnika miru na Cerju, trgovinice z izdelki lokalnih ponudnikov in obiskom lokalnih ponudnikov, prava odločitev. Zagotovo pa to ni vse, kar lahko Miren Kras ponudi. Lepo vabljeni, da nas obiščete.

Turizem Miren-Kostanjevica

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi