Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
21°C
4°C
JUTRI
19°C
6°C
1600

Trikrat tretje mesto za voznike ŠD Gas Kras

Odličen konec tedna je za vozniki ŠD Gas Kras, saj so na dveh različnih tekmovanjih nanizali vrsto vrhunskih izidov. Janko Čebron je na mednarodni gorsko hitrostni dirki v Čedadu osvojil 3. mesto v konkurenci DP Slovenije ter zmagal v kategoriji 1 prvenstva srednje Evrope CEZ ter med vozniki z vozili skupine N. Na rallyju v Poreču sta bila Jernej in Gregor Fakin 3. v diviziji 2 in 5. skupno v DP Slovenije, Primož Kačič in Aljaž Černigoj pa sta zasedla 3. mesto v diviziji 1 DP Slovenije. Obe rally posadki sta tako ohranili visoke pozicije tudi v skupni uvrstitvi eno dirko pred koncem prvenstva.  

Janko Čebron je na zaključno dirko DP Slovenije v gorsko hitrostnem avtomobilizmu, ki tradicionalno poteka v furlanskem Čedadu, pripeljal svoj posebej za taka tekmovanja pripravljeni Mitsubishi Lancer Evo9 in se prijavil tudi v Italijanski gorski pokal TIVM. Že na treningih v soboto mu je šlo odlično in podobno odločen je bil na progi tudi v nedeljo. Ob navdušenju publike ob progi je dosegel odlične čase, čeprav v drugi vožnji ni šlo optimalno. Povedal je, da je njegov ritem zmotila rumena zastava, ki je označevala ob robu ceste ustavljen avtomobil. Vseeno pa je bilo to dovolj za kar nekaj pokalov. V konkurenci DP Slovenije je osvojil 3.mesto skupno, poleg tega pa je zmagal v italijanskem TIVM med vozili skupine N in v kategoriji 1 Srednje Evropskega prvenstva CEZ. Veliko zadovoljstva torej za hitrega voznika iz Batuj.

Podobno zadovoljni se iz mednarodnega rallyja v istrskem Poreču vračata tudi posadki Jernej in Gregor Fakin ter Primož Kačič in Aljaž Černigoj. Brata Fakin, doma v okolici Komna, sta s svojo Ford Fiesto rally4 odlično odpeljala dirko in jo zaključila na 3. mestu v diviziji 2 ter na 5. mestu skupno v konkurenci DP Slovenije. Boj s tekmeci je bil ves čas izjemno napet in tesen, kot je v tej skupini že običajno. V cilju je bil njun zaostanek za zmagovalcem divizije 2 Markom Grossijem dobrih 19 sekund, za drugim Markom Škuljem sta zaostala le 4,4 sekunde, a imela pred najbližjim zasledovalcem Janom Medvedom tudi samo 10 sekund prednosti! Zmagovalca rallyja Rok Turk in Vili Ošlaj pa sta bila s svojim Hyundaiem i20R5 za vse ostale razred zase. Dirko pred koncem prvenstva sta tako Jernej in Gregor Fakin še naprej na 2. mestu v Diviziji 2 z 18 točkami prednosti pred Janom Medvedom Izidorjem Šavljem, skupno pa na 3. mestu z 19 točkami prednosti pred Alešem Zrinskim in Rokom Vidmarjem.

Tudi v najmanjši diviziji 1 ni šlo brez uspešnih voženj posadke ŠD Gas Kras. Primož Kačič in Aljaž Černigoj sta svoj MG ZR105 dobro pripravila in upala na boj za zmago. A že v prvi hitrostni preizkušnji sta se zasukala in izgubila stik z vodilnima dvema posadkama. Tako sta nato do konca rallyja vozila v enakomernem ritmu tik za najhitrejšimi. V cilju sta bila tretja, kar ju je glede na okoliščine zadovoljilo. Zaostanek za zmagovalcem je bil velik, a približno enak, kot prednost pred najbližjim zasledovalcem. Tako sta tudi v uvrstitvi divizije 1 DP Slovenije dirko pred zaključkom sezone še naprej trdno na 3. mestu.

VK

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi