Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

JUTRI
20°C
7°C
SRE.
22°C
7°C
3781

Pangosu ponovno zmaga

V nedeljo 2.2.2020 se je odvijala peta izvedba gorsko tekaške prireditve Kras Kros Trail Run, pod okriljem društva AMKK Ales.ca-racing iz Mirna. Na štartu v Mirnu pri nogometnem igrišču ND Adria se je zbralo 226 tekačev iz Slovenije in Italije. 14 kilometrsko progo z dobrimi 300 višinskimi metri vzponov po gozdnih prometnicah na delu Goriškega Krasa – Cerje, jama Pečinka, je najhitreje pretekel domačin Boštjan Pangos, s časom 1:03:13. S tem dosežkom je potrdil lansko zmago. Drugi je ciljno črto prečkal Vecchiet Matteo. Nekateri udeleženci, meddrugim tudi odlični tekmovalci s Simonom Strnatom na čelu, so odtekli nekoliko več zaradi napake sledenja označb trase. Najhitrejša ženska je bila Nocerino Elena s časom 1:22:42.

 

“Kljub temu, da se zavedam “potenciala” tekaškega Kras Krosa, me je nekoliko presenetilo precejšnje število udeležencev tokratne prireditve. To daje meni in maloštevilčni ekipi elan za nadaljevanje in izpopolnjevanje Trail Run izvedbe. A Kras Kros ima težavo neznanega storitelja, ki nam že vrsto let povzroča ogromne nevšečnosti, tako na tekaški,  kot na kolesarski izvedbi”, je strnil vtise vodja prireditve Borut Klančič.

 

Naslednja prireditev organizatorja AMKK Ales.ca-racing bo gorskokolesarski 8. Kras Kros MTB Granfondo, ki se bo odvijala 1.3.2020 s štartom in ciljem v Mirnu.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi