Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Stefan Stanić naj športnik Primorske 2017

Športna zveza Nova Gorica je na prireditvi Športnik Goriške v Novi Gorici podelila priznanja športnicam, športnikom in ekipam; športnim delavcem pa je podelila plakete.
Izpostavljamo nagrajence Športne zveze Nova Gorica, ki so občani Občine Miren - Kostanjevica.

Naj športnik leta 2017 je Stefan Stanič. Je član društva Budokai. Na svetovnem prvenstvu v kickboxingu v Budimpešti je v kategoriji do 89 kg osvojil bronasto kolajno in tako nadaljeval uspešno športno pot. Spogleduje se s tršimi disciplinami kickboxinga; nastopil je namreč v borbah po pravilih K-1. Njegova trenerja sta Emil Benko in Jan Softić.

 

Bronasto plaketo se podeli za nastope v članskih reprezentancah na uradnih mednarodnih tekmovanjih, za dolgoletno uspešno nastopanje v ekipnih športnih v članski kategoriji, za osvojeni naslov državnega prvaka, za boljše reprezentančne dosežke v navedeni kategoriji. Bronasto plaketo je prejela ekipa Člani, ŠD Partizan Renče, v kateri nastopa tudi David Peras.

 

Športna zveza podeljuje tudi medalje za dosežke v mladinskih, kadetskih kategorijah in v kategoriji starejših dečkov in deklic – letnik 2004 in starejši za uspešne nastope v reprezentanci Slovenije na uradnih tekmovanjih, za osvojitev 1.–3. mesta na državnem posamičnem prvenstvu, za osvojitev naslova prvaka v štafetah in ekipah v posamičnih športih ter za osvojitev 2. in 3. mesta na ligaških tekmovanjih.

Zlato medaljo se podeli starejšim mladinkam in mladincem, ki so rojeni v letih 1998 in 1999. Zlato medaljo sta prejela David Peras iz ŠD Partizan Renče in Ivana Štrukelj iz Kotalkarskega klub Renče.

 

Srebrno medaljo se podeli mlajšim mladincem – kadetom, ki so rojeni v letih 2000 in 2001. Iz naše občine je bilo prejemnikov srebrne medalje več, in sicer:

  • Tim Mozetič, ki je član ŠD Partizan Renče,
  • ekipa Mladinci, ŠD Partizan Renče, med katerimi je iz naše občine Tim Mozetič,
  • ekipa Mladinke, Namiznoteniški klub Mahle Letrika Šempeter Vrtojba, kjer igra tudi Tina Mozetič,
  • ekipa Mladinke, ŠD Partizan Renče, kjer nastopa tudi Maja Urdih.

 

Med športnimi delavci, ki so prejeli priznanje, je iz občine Miren - Kostanjevica srebrno plaketo prejel Bogomir Nemec. V utemeljitvi so zapisali, da je v Nogometnem društvu Adria opravljal številne naloge, bil devet let predsednik in ima veliko zaslug za izgradnjo in ureditev klubskih prostorov.

Marta Pavlin

Foto: iz arhiva ŠZ Nova Gorica in Ivane Štrukelj

Oglejte si tudi