Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Jesenski pohod na Trstelj

Tradicionalni pohod na Trstelj 2018se je tudi tokrat zgodil na prekrasno (prvo) jesensko nedeljo. pripravili smo ga zagnani člani ŠKTD Farjovca.

 

Obisk je presegel vsa pričakovanja, saj se je pohoda udeležilo kar 145 obiskovalcev, kar je zdaleč največ do sedaj. Pri tem se zahvaljujemo tudi portalu Travel Slovenija, ki nas je promocijsko podprl.

 

 

Priložnost za druženje

Zbrali smo se pred nekdanjo vaško šolo na Vojščici, nakar je sledilo približno polurno druženje ob spremljavi harmonike, vpisovanju pohodnikov in degustaciji likerjev lokalne zeliščarke Magde Rogelja. Ta čas smo namenili predvsem druženju, medsebojnem spoznavanju ali kot bi dandanes rekli – teambuildingu. Na pot smo krenili v spremstvu čudovito obarvane kraška narave (o, te barve ruja), lepe sončne in nevetrovne nedelje. Tako smo v dobrih štirih urah prepešačili 14 km.

 

 

Prisrčno gostoljubje

Pohoda so se udeležili pohodniki vseh starosti – od najmlajše, še niti leto dni stare deklice, do 80+ najstarejšega pohodnika, ki sta bila temu primerno tudi nagrajena. Ob vrnitvi smo pohodnike pogostili z dobro domačo kraško mineštro z repo in klobaso. Seveda ni šlo brez peke kostanja in zvokov harmonike našega zvezdnika Simona Colje Murara. Vzdušje je bilo vsekakor veselo in pozitivno, kar so nam potrdili tudi sami obiskovalci.

 

Zelo ponosni smo na to, da smo delj te zgodbe. Sploh takrat, ko veliko zadovoljstvo vidiš v ljudeh, ki jih gostiš.

 

Kmalu se vam spet oglasimo na spomladanskem Žajbljevem pohodu, ki bo tradicionalno potekal na prvo aprilsko nedeljo 2019.

 

 

Besedilo in foto: ŠKTD Farjovca

 

 

Oglejte si tudi