Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Požar prizadel družino iz Bilj - prošnja za pomoč

Sredi januarja je družino iz Bilj prizadela huda nesreča. Na njihovi stanovanjski hiši je izbruhnil požar, ki jo je uničil do te mere, da bivanje v njej trenutno ni več mogoče in bo zato potrebna temeljite obnove. Požar so sicer uspešno pogasili novogoriški poklicni gasilci ob pomoči kolegov iz PGD Kostanjevica na Krasu, žal pa je pri poskusu gašenja utrpel telesne poškodbe lastnik, zaradi česar je bil tudi odpeljan v bolnišnico.

Hudo stisko družine, ki po tem nesrečnem dogodku ni imela več strehe nad glavo, je omilila takojšna pomoč s strani civilne zaščite Občine Miren – Kostanjevica. Civilna zaščita in  občinska uprava sta družini nemudoma poiskali primerno nadomestno nastanitev, v kateri bodo lahko ostali vse dokler se ne bodo zaključili postopki oziroma izvedla najnujnejša sanacija zelo poškodovane hiše.  Stroške namestitve bo krila Občina Miren – Kostanjevica. Prav tako je družini priskočila na pomoč tudi   Krajevna organizacija Rdečega križa Bilje. Pomagala  je pri  zagotavljanju osnovnih potreb, ki jih imamo vsi za samoumevne,  dokler nas tovrstne nesreče ne opomnijo na nepredvidljivost usode. V takih trenutkih je zato še toliko bolj pomembno, da se lahko človek v nesreči na nekoga obrne in dejansko tudi prejme pomoč, ki mu pomaga prebroditi morebiti najhujše obdobje v življenju.

Obračamo se tudi na lokalna podjetja in obrtnike. Kdor zmore, naj družini po svojih močeh priskoči na pomoč, da se bo lahko čim prej vrnila v normalno življenje. Dobrodošla je vsakršna oblika pomoči, ne le finančna, ampak tudi materialna. V zvezi s tem oziroma za več informacij vas prosimo, da pokličite Štab CZ Občine Miren – Kostanjevica na tel: 041 674 560, ki bo koordiniral zbiranje pomoči 

Kdor želi prispevati finančno pomoč, naj to stori preko Rdečega križa Slovenije. KO Rdečega križa Bilje je v sodelovanju z Občino Miren - Kostanjevica in Civilno zaščito že organizirala akcijo zbiranja sredstev.

Prispevek lahko nakažete na TRR: S156 6100 0001 2761 764 (Delavska hranilnica)

SKLIC: 00 2233

Ostali podatki:

   Rdeči križ Slovenije — Območno združenje Nova Gorica

   Ulica Tolminskih puntarjev 8

   5000 Nova Gorica

Matična številka: 5148324

Davčna številka: 66451043

Rdeči križ Slovenije — Območno združenje Nova Gorica ni zavezanec za DDV.

Hvala!

Oglejte si tudi