Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Pravljična dežela

V šolskem letu 2018/19 smo v skupini Žabe v vrtcu Bilje prednostno izvajali projekt Bralna pismenost. V okviru te tematike smo vzgojiteljice na različne načine hotele otrokom približati veselje do branja pravljic, interes za izposojo knjig in posledično pripovedovanja vsebin prebranih knjigic.

 

V juniju nas je Srednja šola Veno Pilon iz Ajdovščine povabila na ogled igrice Pravljična dežela. Povabilo smo z veseljem sprejeli. Vsi veseli smo se že v jutranjih urah odpravili na kulturni dogodek. Ogledali smo si trinajst pravljic, ki so nam jih na različnih lokacijah šole zaigrali dijaki predšolske vzgoje. Otroci so se zelo zabavali in vneto sledili zanimivemu dogajanju. Ob tem so si bogatili besedni zaklad in se navduševali nad igrami. Dogajanje jih je tako navdušilo, da so izrazili željo po ponovnem obisku.

Navdušeni otroci so v vrtcu dramatizirali izbrano zgodbo. Vživljali so se v pravljične junake in pričarali svojo pravljično deželo v našem vrtcu.

 

Zahvala, da se je ta dogodek lahko odvil, gre predvsem Rdečemu križu Bilje in gospe Boži Silvi Marega za doniran denar, s katerim smo poravnali stroške prevoza za vse udeležence. Zahvala gre tudi ravnateljici Nikolaji Munih, da nas je pri izvedbi podprla.

 

 

Vesna Klančič, Vrtec Bilje

Foto: iz arhiva Vrtca Bilje

 

Oglejte si tudi