Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Za čas gradnje nove telovadnice spremenjena prometna ureditev in parkiranje pri OŠ Miren

V novo šolsko leto vstopamo z veselo novico, da se je v poletnih mesecih pričela gradnja nove telovadnice ob Osnovni šoli v Mirnu. Gradnja telovadnice se bo predvidoma odvijala celotno šolsko leto, vse do poletja 2022.

Nov, sodobno opremljen športni, prostor bo velika pridobitev za naš kraj, hkrati pa gradnja predstavlja velik izziv z vidika zagotavljanja varnih dostopov do šole in vrtca. Posledično bo za ta čas v veljavi začasno spremenjen prometni režim s katerim želimo na čim bolj varen način zagotoviti prihod otrok v šolo in vrtec.

Največja skrb je pri tem namenjen varnemu dostopu vrtčevskih otrok, ter otrok najnižjih razredov. Le s strpnostjo, potrpežljivostjo in doslednim spoštovanjem spremenjenega prometnega režima nas vseh, bomo lahko v največji meri poskrbeli za najranljivejšo populacijo, t.j. za naše otroke.

Zaupamo v naše skupne moči, vemo, da vedno ne bo enostavno in prepričani smo, da ko bo nova športna dvorana zgrajena, bomo tudi pozabili na težave. Z zadovoljstvom pa se bomo spominjali, kako smo skupaj premagali ovire na poti do boljšega.

Občina Miren-Kostanjevica in OŠ Miren

 

Dodatno obvestilo staršem otrok vrtca Miren in učencev matične šole Miren

Spoštovani,

vsem, ki bivate v neposredni bližini šole podajamo posebno priporočilo, da bi čim več otrok v času gradnje v šolo  prihajalo peš. Najmlajši v spremstvu vas staršev, večji pa seveda samostojno. 

Za tiste starše in učence, ki v šolo prihajate iz bolj oddaljenih krajev pa velja naslednja ureditev:

-          Šolski avtobus bo ustavljal na novo označenem parkirišču pri občini in tam je v času šolskih prevozov prepovedano parkiranje;

-          Starši vrtčevskih otrok boste, kot do sedaj, lahko dostopali do parkirišč v neposredni bližini vrtca, in sicer za jaslične otroke so kot do sedaj parkirišča za vrtcem, za otroke iz  starejših skupin pa bodo parkirišča ob vhodu na šolsko dvorišče. Parkiranje tam bo dovoljeno le izjemno kratek čas.

-          Starši otrok 1. in 2. razreda boste otroke lahko oddajali ob vhodu na šolsko dvorišče, kjer bo urejeno montažno obračališče ter nekaj parkirnih mest;

-          Starši otrok od 3. do 9. razreda otroke dostavite na parkirišče pri občini, ki je bilo na novo asfaltirano. Od tam se priporoča dostop preko stopnišča na vhod v novi del šole ali alternativno dostop po pločniku ob glavni cesti do starega vhoda po stopnicah;

-          Prihod otrok s kolesi v šolo se trenutno odsvetuje, saj zaradi ožin ter premikov delovnih strojev varnih dostopov ni mogoče zagotoviti, prav tako pa tudi šola ne more nositi odgovornosti za varnost koles v času pedagoškega procesa.

Opozoriti tudi velja, da se bo na poti do vrtca odvijala tudi dostava živil in materialov predvsem v jutranjih urah.

V prvih dnevih pouka bodo na najbolj nevarnih točkah prisotni redarji, člani civilne zaščite, policija in prostovoljci.  Skrb za prometno varnost bo na teh mesti okrepljena kolikor bo le mogoče skozi celotno šolsko leto.

Skozi celotno šolsko leto bo zaradi navedenih okoliščin potrebna velika mera strpnosti vseh udeležencev v prometu. Ni izključeno, da se bodo zaradi zahtev varnosti pogoji za dostop občasno lahko tudi spremenili, o čemer boste tudi pravočasno obveščeni.

V upanju na čim bolj umirjen začetek šolskega leta vas lepo pozdravljamo,

 

Za vsa pojasnila se lahko obrnete na: Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu Občine Miren-Kostanjevica (g. Erik Lasič) in OŠ Miren (ravnateljica, mag. Nikolaja Munih in pomočnici Andreja Levstik in Ksenija Korče)

 

župan Mauricij Humar

in

ravnateljica mag. Nikolaja Munih

Shema spremenjenega prometnega režima je v prilogi

Oglejte si tudi