Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Črno-bele tipke za šolo

OŠ Miren je pripravila koncert Črno-bele tipke za šolo. Na dobrodelni prireditvi v Dvorani Negovana Nemca v Biljah so občani s prostovoljnimi prispevki prispevali velik delež denarja za nakup šolskega klavirja.
 

Daljnega leta 1906 je Miren praznoval otvoritev nove šolske zgradbe, v kateri je bilo šest učilnic, dve pisarni in kuhinja. Leta 1968 sta bili dozidani dve učilnici, dva kabineta in hodnik. 2. oktobra 1982 pa je potekala otvoritev prizidka s štirimi specialnimi učilnicami in novo telovadnico. 

Danes se piše leto 2019. V stari šolski zgradbi, ki je stara že 113 let, učenci prvega razreda in učenci predmetne stopnje še vedno pridobivajo znanje, ki je potrebno za nadaljevanje šolanja. Med telovadnico in zgradbo šole pa zaenkrat še zija luknja. In prav tam, kjer nastaja nov prizidek, naj bi dobili tudi glasbeno učilnico. 

 

Dobrodelna prireditev v Biljah

Vsaka moderno opremljena učilnica za glasbo ima poleg ostale opreme tudi klavir, s pomočjo katerega učitelji glasbe iz mladih grl izvabijo glasove. In ko se ti glasovi zlijejo v melodijo, pozabimo na vsakdanje skrbi in se prepustimo zvokom, ki nas ponesejo s seboj.

In prav v ta namen je bila konec novembra organizirana dobrodelna prireditev z naslovom Črno-bele tipke za šolo, ki je potekala v Domu krajanov Negovana Nemca v Biljah. Namen prireditve je bil zbiranje prostovoljnih prispevkov za nakup klavirja.

Po uvodnem govoru ravnateljice OŠ Miren Nikolaje Munih in podžupana občine Miren - Kostanjevica Zvonka Ferfolje so se najprej predstavili otroci, ki obiskujejo vrtce v Mirnu, Biljah in Kostanjevici na Krasu, in s svojo prisrčnostjo takoj osvojili naša srca. Sledili so učenci obeh podružničnih šol iz Bilj in Kostanjevice na Krasu, učenci drugega razreda razredne stopnje Miren, učenci predmetne stopnje ter otroški in mladinski pevski zbor naše šole. Vse zbore je vodila Minka Markič, učiteljica glasbe na šoli. Predstavljeni so bili različni talenti, od igralskih, pevskih, plesnih do igranja na inštrumente. Zastal nam je dih, ko so izvajale akrobacije dekleta, ki se ukvarjajo s cheerleadingom. Veseli smo bili tudi odziva Twirling kluba Miren, vodi ga Nežka Kralj Rupnik, in Mladinskega zbora »Kras«, ki je pod vodstvom Pavla Pahorja zapel dve pesmi.

 

Pomoč občine

Občina Miren - Kostanjevica je šoli za nakupa klavirja nakazala 300,00 €, z vašo pomočjo pa smo na prireditvi zbrali še dodatnih 1.783,12 €. Vedno znova dokazujemo, da za dober namen znamo stopiti skupaj. In prav to ste dokazali vsi obiskovalci prireditve. 

 

Za vsak prispevek se vam najlepše zahvaljujemo in vas že danes vabimo, da ob otvoritvi novega prizidka pridete pogledat novo pridobitev, katere si brez vaše pomoči zagotovo ne bi mogli privoščiti.

 

Dunja Zorn

Foto: Tomaž Krivec

 

 

Oglejte si tudi