Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

SANJA SMRDELJ V BUZETU NAJHITREJŠA VOZNICA IN DEVETA V DP

Minuli konec tedna je na mednarodni gorsko hitrostni avtomobilski dirki v Buzetu kot edina predstavnica ŠD Gas Kras nastopila Sanja Smrdelj in v močni mednarodni konkurenci zmagala med voznicami, bila najhitrejša v PF skupini 2 in zasedal deveto mesto za državno prvenstvo Slovenije. Potem, ko je zaradi okvare odstopila v Lučinah in ni uspela pripraviti dirkalnika za domačo dirko v Ilirski Bistrici, je v hrvaški Istri uprizorila odlično vrnitev med najboljše.

Drugo letošnje gostovanje pri sosedih Hrvatih je najbolj zaznamovalo slabo vreme. Že v noči s petka na soboto je neurje razdejalo servisni prostor, polomilo veliko šotorov, a k sreči, prizaneslo tekmovalnim strojem.  Oba sobotna uradna treninga sta potekala v dežju in na razmočeni progi, a se je vreme uneslo v nedeljo in obe dirki sta minili brez padavin. Nastopajoči voznice in vozniki, bilo jih je 198, pa so tekmovali na suhem asfaltu. Med njimi se je po dveh tekmovanjih brez rezultata uspešno med najboljše vrnila tudi Sanja Smrdelj. Njen Zastava Yugo Integrale proto je tokrat deloval dobro, a je na treningu Sanja vozila dokaj previdno. Bolje je šlo v nedeljo, ko je voznica edinstvenega Yuga v prvi dirki dosegla deveti, v drugi pa osmi čas med Slovenci. Skupno je to zadostovalo za 9. mesto skupno v državnem prvenstvu Slovenije. Bila pa je ponovno najhitrejša voznica tako v slovenski kot mednarodni konkurenci ter tudi najboljša v PF skupini 2. Na dirki, ki si jo je po tradiciji ogledalo izjemno veliko število navdušenih gledalcev, tudi iz Slovenije, se je Pivčanka, ki brani barve kraškega dirkaškega kolektiva, tako spet vrnila med najboljše.

Zdaj jo čakata še vsaj dva nastopa, najprej na zadnji dirki letošnjega državnega prvenstva Slovenije, ki bo čez dva tedna na Rebrnicah pri Podnanosu in nato še obisk na spektakularnem srečanju najmočnejših evropskih gorskih dirkalnikov Monster Show – Bongo memorial v dalmatinskem Skradinu.

VK   

Oglejte si tudi