Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Zahvala prostovoljcem

Prostovoljstvo deluje na različnih področjih – kulturnem, okoljskem, socialnem, športnem, izobraževalnem, zdravstvenem, turističnem, v kriznih situacijah … in ima velik pomen za skupnost, saj izboljšuje kakovost življenja v družbi, brani interese marginaliziranih posameznikov in skupin ter spodbuja aktivno državljanstvo. Že če pozorno raziščemo le svoje lokalno okolje, bomo prav gotovo odkrili mnogo priložnosti, da naredimo nekaj koristnega tako za posameznike kot tudi za celotno skupnost.

 

Ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva, ki ga obeležujemo  5. decembra, je župan Mauricij Humar v četrtek, 12.12., z veliko hvaležnostjo sprejel prostovoljce v Pomniku miru na Cerju. Kratek program so oblikovale učenke OŠ Miren pod mentorstvom Marte Pavlin in dijaki Gimnazije Nova Gorica pod mentorstvom Urške Mlakar. Župan je v svojem nagovoru poudaril, kako pomembni so prav prostovoljci, saj s svojimi dejanji pripomorejo k boljšemu življenju v občini. So prvi, ki v okolju začutijo stisko posameznika in mu lahko že s prijazno besedo, stiskom roke polepšajo dan. Prostovoljcem se je zahvalil za njihovo  nesebično, brezplačno, požrtvovalno delo, ki ga opravljajo celo leto. 

 

V prazničnih dneh, ko se ljudje sprašujemo kaj bi prijatelju, znancu podarili, pa je župan povzel misli dr. Metke Klevišar, ki pravi: »Pravzaprav smo mi resnično darilo drug drugemu, če smo si naklonjeni. Tega bi se morali bolj zavedati. Darilo je človek, ki pride na obisk in nič drugega.«.…in zaključil z besedami "to ste prav vi prostovoljci". Vsem prisotnim in njihovim domačim je zaželel lepe praznike in veliko medsebojnega razumevanja. 

 

Oglejte si tudi