Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Veseli vikend Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote

Prvi vikend v juniju 2017 smo v Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote pripravili že tradicionalni Veseli vikend na Mirenskem Gradu. V soboto smo imeli piknik za prostovoljce in brezdomce z delovno akcijo, v nedeljo pa Dan VZD – Dan Za Vse.
Sobotnega piknika se je udeležilo več kot 70 prostovoljcev in brezdomcev iz Ljubljane in s Primorske. Po jutranjem zbiranju smo se razdelili v več skupin in dopoldne posvetili delovni akciji. Vedno znova namreč spoznavamo, da se s skupnim delom lažje povežemo in se veselimo opravljenega dela. Opleli smo njivo, urejali okolico, presajali rože, čistili prostore in kuhali. Prijetno utrujeni smo se nato zbrali pri kosilu. Podelili smo tudi nagrade najbolj prizadevnim brezdomcem, ki skozi leto pridno pomagajo bodisi v Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani bodisi na Mirenskem Gradu. Popoldne smo igrali družabne igre, skupaj smo peli, se pogovarjali in počivali, potem pa smo se počasi odpravili nazaj proti domu.

V nedeljo pa smo se poveselili vsega, kar smo v društvu skupaj ustvarili v tem šolskem letu. Po mladinski maši smo pripravili kratek program za vse obiskovalce. Otroci in mladi, ki so udeleženi v različnih programih v Centru za družine Mirenski Grad, so pripravili dramsko igrico in plesne točke. S pomočjo kviza, s katerim smo obiskovalcem predstavili različna področja dela v društvu, pa smo odkrili geslo, ki nas v društvu spremlja že vse od novega leta: »Vztrajam, ko je težko, ne popustim!« Praznovanje smo zaradi bližajoče se nevihte nadaljevali v kmečki sobi, kjer smo ob peki pic v veselem vzdušju sklenili letošnji Dan VZD – Dan Za Vse.

 

J. Z.

Oglejte si tudi