Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Izlet družin na Stari grad in ogled jaslic v Vipavi in Gradišču

Na drugi novoletni dan smo se družine zbrale na parkirišču pred Škofijsko gimnazijo v Vipavi, od kjer smo se peš podali do centra Vipave.
Od tu smo krenili peš po lovski neoznačeni stezi do vrha vzpetine, kjer stoji Stari grad nad Vipavo. Mamice za dojenčki pa so nas počakale v Vipavi in izvedle sprehod do Vrhpolj in nazaj. Ostali smo se v strnjeni koloni povzpeli do Starega gradu. Na vrhu smo se poučili o zgodovini gradu, kjer je tudi postavljena opisna tabla o gradu in kdo so vse živeli na tem območju. Med ostenjem grada smo naredili postanek in si ogledali razgled, ki ga nam je nudilo lepo zimsko vreme. Videli smo vasi po vipavski dolini, Čaven, Kucelj, v ozadju Štjak in še druge gričke in vasi.

 

Pred povratkom v dolino smo naredili še nekaj skupnih fotografij. Za spust smo izbrali označeno pot, ki je nas pripeljala nazaj do centra Vipave, kjer smo se ob igralih ustavili in pojedli kosilo.

Popoldne pa smo se peš podali proti Gradišču nad Vipavo, kjer smo si pobližje pogledali jaslice na oknih, sodih, hlodih in kapelicah.


Pot ogleda nas je pripeljala vse do cerkvice na Gradišču. Na koncu nas je začela priganjati burja in črni oblaki za Čavnom. Tako smo se kmalu poslovili.

 

Na izletu je bilo tudi precej otrok, ki so pridno hodili in opazovali stvari okrog sebe. Risbice, ki spremljajo članek so njihov prispevek. :)

Oglejte si tudi