Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Imaš moč, da delaš dobro! - Oratorij 2019

V preteklem tednu je na Mirenskem Gradu pod okriljem Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote potekal oratorij. Zbralo se je kar 300 udeležencev, od tega 180 otrok in 60 mladih animatorjev, ki smo skrbeli zanje.
Pri pripravi je pomagalo tudi 22 družin ter drugi pomočniki, ki so pripravljali vse potrebno za to, da so dejavnosti potekale v miru in so otroci od oratorija kar največ odnesli. 

Tokrat je bil z nami pravljični junak Peter Klepec. Ob njem smo spoznavali, da ima vsak od nas moč, da lahko dela dobro. Čeprav je bil večkrat lačen kot sit, je bil vesel in delaven. Mama ga je učila sprejemati tisto, kar je imel in v tem videti veselje. Ob krivicah, ki so se mu dogajale pri iskanju iskrenih prijateljstev, se ni maščeval, ampak je vse spodbujal k dobremu. Tako smo ob njegovem zgledu tudi mi vsak dan sprejemali nove sklepe, ki so nas spodbujali k dobremu. Prvi dan smo spoznavali, da imamo moč, da sprejemamo, drugi dan, da dobro in natančno delamo ter naslednje dni, da krivice obračamo v dobro, odpuščamo in s svojimi talenti služimo drugim. Vsebino za te spodbude smo črpali iz dramske igre, ki so jo zelo domiselno prikazali mladi animatorji. Vsako jutro smo nestrpno pričakovali novo uprizoritev. Še posebej nas je razveseljevala Petrova koza Rogačka, ki je pritegnila pozornost vseh in se je odlično izkazala v igranju svoje vloge. 

Na oratoriju nas je posebej nagovarjala tudi povezanost mladih animatorjev, ki je rasla ob spodbudah Petra Klepca in voditeljev oratorija. Mladi so spodbude vzeli zares in so vse svoje moči dali v to, da delajo dobro in zavzeto skrbijo za otroke. Pokazali so tudi, da se lahko zabavajo na zdrav način. V nedeljo smo se zbrali vsi, ki smo pripravljali oratorij. Zbralo se nas je nekaj več kot 150. Imeli smo piknik in obhajali zahvalno mašo. Bogu smo se zahvalili za vse lepo, kar smo doživeli in se poveselili skupnega dela vse od priprav do konca oratorija. Želimo si, da bi nas naš oratorijski vzklik: Imaš moč, da delaš dobro! tudi v naprej povezoval in spodbujal k dobremu.

Oglejte si tudi