Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Bili smo v živalskem vrtu

V soboto zjutraj smo se zbrali na Mirenskem Gradu v pisanem številu od družin do otrok, ki na Mirenskem Gradu obiskujejo program učne pomoči.
Pred cerkvijo smo naredili predstavitveni krog, se razporedili po avtomobilih in se odpeljali proti Ljubljani. Med potjo smo se še ustavili na bencinski črpalki Šempas, kjer smo natočili bencin v naše jeklene konjičke. 

V Ljubljano smo prispeli nekaj minut pred enajsto uro, kjer so nas pričakale še družine iz Ljubljane s katerimi smo si skupaj ogledali živalski vrt. Pred vhodom v ZOO se nas je zbralo 14 odraslih in 23 otrok. 

Ob vhodu smo dobili tudi zemljevid živalskega vrta in naravoslovni list, kjer so otroci lahko žigosali posamezne postojanke o živalih. Veselo smo zakorakali do prve postaje, kjer smo si ogledali vragolije in hranjenje morskega leva. Od tam smo se odpravili na ogled še ostalih živali, ki bogatijo ljubljanski živalski vrt (medveda, žirafe, slona, kamele, kozoroga, ptičev, tigra, leoparda, kač, jelenov, kengurujev, domačih živali, opic,…). 

Okrog 12.00 smo poiskali primeren kotiček za molitev in kosilo. Po kosilu smo nadaljevali z ogledom, se nekaj časa zadržali pri risu in slonu ter leopardu, ki je iskal hrano v zaprti škatli. 


Nadalje smo si ogledali tudi hranjenje želve. Otroci so uživali, ko so smeli priti v neposredni stik s prašiči in ovcami. No, nekateri so se te neposredne bližine tudi bali.  Na tej točki so otroci poskusili s krtačami čistiti prašičke. 

Ob koncu našega ogleda smo si privoščili tudi sladoled in nekaj minut igranja na igralih. Na kratko smo si še podelili še vtise z našega izleta, se odpravili do avtomobilov in se vrnili proti domu.

Oglejte si tudi