Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Predstavniki podjetja MARS na Cerju posadili potomke najstarejše slovenske lipe

V četrtek 7. aprila 2022 so štirje predstavniki podjetja Mars v Drevored hvaležnosti simbolično posadili 4 Najevske lipe – potomke najstarejše slovenske lipe.

Podjetje Mars, ki svoje poslanstvo razume kot skrb za graditev trajnostne prihodnosti in odpravo neustreznih praks, ki so povzročile aktualno zaskrbljujoče stanje planeta (podnebne spremembe, pandemije in družbene krivice), je ob koncu leta 2021 projektu Drevo za Cerje doniralo sredstva za nakup 420 sadik, namenjenih  pogozditvi pogorelega območja na Cerju.

Sončnega aprilskega dne so donacijo nadgradili z organizirano saditvijo dreves. Pod mentorstvom Nike Leban so izbrali lokacijo in se pogumno spoprijeli s kamnitim terenom ter v Drevoredu hvaležnosti zagotovili dom štirim mladim sadikam slovenske lipe.

Drevesa jih bodo spominjala na plemenito gesto in lep družabni dogodek ter jih, verjamemo, spodbudila, da se bodo v naše kraje še vrnili. Po uspešnem sajenju so si v spremstvu direktorice Zavoda za turizem, mag. Ariane B. Suhadolnik, ogledali notranjost Pomnika, arhitekturne detajle, sliki Rudija Španzla, razstavo slik Jasmine Rojc in prisluhnili viziji destinacije Miren Kras ter zgodbi nastanka akcije Drevo za Cerje, v kateri sodeluje že preko 340 posameznikov in preko 65 podjetij in društev.

Izkušnja sajenja, razgledi in zgodbe Pomnika miru na Cerju so prisotne prepričali, da je lokacija na Cerju več kot primerna za izvedbo team-buildinga podjetja v bližnji prihodnosti. Morda tudi z  vključeno aktivnostjo posaditve dodatnih sadik iz preostalih doniranih sredstev.

 

Turizem Miren-Kostanjevica

 

Več o projektu Drevo za Cerje na www.drevozacerje.si

Več o podjetju Mars na www.mars.com

Oglejte si tudi