Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Pomnik miru na Cerju- NAJ RAZGLEDNA TOČKA v akciji Turistična patrulja 2018!

Občina Miren- Kostanjevica je v letu 2018 sodelovala v  nekajmesečni promocijski akciji zimska TURISTIČNA PATRULJA, ki se je odvijala od 28. novembra 2018  do 13. marca 2019.

Pokrovitelja akcije sta bili podjetji PETROL d.d. in  Dana, organizator  pa SVET 24 ur d.o.o.

 

V okviru akcije so organizatorji  naključno izbranim tujim turistom, ki so na svojih potovanjih obiskali tudi Slovenijo, ponudili 150 EUR, da jih , če sprejmejo izziv, potrošijo na poljuben način v eni od 16 izbranih slovenskih turističnih destinaciji, kjer morajo prespati vsaj 1 noč.

 

V zameno so turisti podali OCENO izkušnje po različnih parametrih, ki sestavljajo celovito turistično doživetje ( dostopnost, predstavitev na spletu,  kakovost nastanitvenih in gostinskih storitev, raznolikost ponudbe, prijaznost osebja v info točkah, največje znamenitosti, ponudba lokalnih produktov,..)

 

POMNIK MIRU na Cerju je prejel priznanje za  NAJLEPŠO RAZGLEDNO TOČKO po ocenjevanju tujih državljanov.

 

Priznanje potrjuje zaznano vrednost Pomnika miru kot turistične točke, ne samo iz  naslova bogate vsebine zgodovinske zapuščine (Park miru in Pot miru na Krasu, popotovanje slovenskega naroda od vstopa v zgodovino pisane besede z Brižinskimi spomeniki, prek različnih kriznih obdobij s poudarkom na 1. svetovni vojni, do pridobitve lastne države), zanimivih muzejskih zbirk in umetniških  razstav ( Rudi Španzelj, Lojze Spačal, Oskar Kogoj, Silvester Komel,  Milovan Valič,..) -

 

temveč tudi

izjemne razgledne točke, saj leži 25 metrov visok kamniti velikan, ki je že sam po sebi arhitekturni presežek,  na izjemni lokaciji, od koder se odpirajo razgledi na vse strani neba in sežejo do morja, ob najbolj jasnih dneh celo do Benetk,  na drugi strani do Alp s ponosnim Triglavom,  čez Padsko nižino prek Brd, Soške doline, čez Trnovsko planoto  in Vipavsko dolino, čez  Nanos, Snežnik in ponovno na Kras, do morja.

 

Pomnik miru na Cerju  ponuja veliko razlogov za načrtovanje nepozabnega doživetja,  ki se seveda vedno lahko zaključi ob odlični domači hrani v Okrepčevalnici Cerje, kjer se pije  tudi »kava z najlepšim  razgledom«.

 

Zadovoljnih obiskovalcev Cerja , med katerimi so tudi koristniki konferenčnih storitev ter svatje na poročnih obredih, je iz leta v leto več.  Vse dni v tednu.



Turizem Miren-Kostanjevica




Oglejte si tudi