Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Poletni pevski večer Okteta Rožmarin v Lipi

 

Oktet Rožmarin je pod umetniškim vodstvom Katje Bajec v zadnjem junijskem večeru organiziral zdaj že tradicionalni zaključni koncert z nazivom Poletni pevski večer v Lipi. V družbi Mladinskega pevskega zbora Kras Opatje Selo, Ženskega pevskega zbora Glas Zarja iz Sel na Krasu in Noneta Brda je ubrano zazvenela pesem pri štirni ob Vaškem domu v Lipi. Številnim poslušalcem je pričarala lep glasbeni večer, ki se je nadaljeval s prijetnim druženjem med pevci, vaščani in poslušalci od drugod.

Oktet Rožmarin sestavljajo fantje s spodnjega Krasa in okolice Komna. Repertoar obsega slovenske narodne in avtorske pesmi, posegajo tudi po delih tujih skladateljev; v dobri družbi ali pa za presenečenje slavljencu z veseljem zapojejo tudi znane dalmatinske pesmi.

Sodelujejo na raznih prireditvah v matični Občini Miren - Kostanjevica in drugod po Sloveniji, kmalu pa se nameravajo odzvati tudi na povabila iz tujine. Po pestri sezoni, polni raznovrstnih nastopov in koncertov, so nazadnje sredi junija na povabilo Jurovskega okteta z veseljem zapeli v družbi sedmih oktetov in malih vokalnih skupin na tradicionalnem srečanju oktetov v Jurovskem Dolu v Slovenskih goricah in ponesli primorsko pesem na drugi konec Slovenije.

 

Katja Bajec
Foto: Nataša Kolenc

Oglejte si tudi