Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
22°C
11°C
JUTRI
21°C
12°C
Deli
1062

Poklon vsem padlim vojakom na slovenskih tleh

V nedeljo 28.10. 2018 se je v Pomniku miru na Cerju odvila častna slovesnost v poklon padlim vojakom vseh narodnosti, ki so izgubili svoja življenja na slovenskih tleh v vojnah preteklih stoletij.

Dvodnevni spominski dogodek ob zaključku 1. svetovne vojne v organizaciji Vojaškega vikariata Koprske škofije, OZVVS Veterani Nova Gorica in Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve se je po sobotni maši na Sveti gori, v nedeljo zaključil s polaganjem venca pred Španzljevo sliko Ples življenja in smrti v Pomniku miru na Cerju.

Slavnostna govornika, Mauricij Humar, župan Občine Miren-Kostanjevica in Milan Pregelj, predstavnik Škofijskega vojaškega vikariata, sta poudarila pomen obeležite spomina na grozote vojn in njihovega nesmisla z namenom, da posebej ob takšnih priložnostih ozavestimo pomen miru. Vrednote, ki nam je zaupana, da jo ohranimo za naše potomce.

Dogodek, ki so mu posebej svečano noto dodali verzi izbranih slovenskih pesmi v izvedbi MPZ Antona Klančiča iz Mirna, se je zaključil s povabilom župana Humarja, naj Poti miru, ki se vijejo po terenih, kjer je včasih divjala in razdruževala vojna, postanejo poti prijateljstva in sodelovanja med narodi.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi