Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
18°C
8°C
4848

Cvetovi življenja za generacijo 2021

Ob materinskem dnevu je župan Občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar vsem 47 otrokom, rojenim v letu 2021, s stalnim prebivališčem v občini Miren – Kostanjevica, podaril sadiko lipe, simbol novega življenja. Drevored generacije 2021 so zasadili dan kasneje.

Občina Miren - Kostanjevica že šesto leto zapored na pobudo Čebelarske zveze Slovenije podarja sadiko avtohtone medovite rastline novorojencem, ki so bili rojeni v preteklem letu. Podelitev sadik je simbolično potekala na materinski dan, prireditev s pomenljivim naslovom »Cvetovi življenja« pa so s krajšim kulturnim programom popestrili otroci iz OŠ Miren in vrtcev v Mirnu in Biljah.

Veliko lip bo tako krasilo domače vrtove, za tiste, ki te možnosti nimajo, pa smo organizirali skupinsko zasaditev. Takoj naslednji dan smo na travniku nasproti vrtca v Biljah skupaj zasadili Drevored generacije 2021. S tem smo se še enkrat odzvali pozivu Čebelarske zveze Slovenije, da zadnjo soboto v marcu po celi Sloveniji posadimo čim več medovitih rastlin. S tem bomo omogočili pašo ter preživetje številnim opraševalcem in ohranitev narave za prihodnje rodove.

»Otroci so naše bogastvo, tako kot narava, za katero se moramo truditi, da jo bomo ohranili tudi za kasnejše generacije. Z veseljem smo se pridružili pobudi Čebelarske zveze Slovenije in tako bo vrtove ter javne površine v naši občini krasilo že približno 300 lip, ki jih zasajamo v okviru akcije Cvetovi življenja. Nastajajo lepi drevoredi, ki bodo nudili senco in zatočišče mnogim živalskim vrstam, čebele lahko na njih nabirajo med, otroci pa opazujejo drevesa, kako rastejo skupaj z njimi. Veseli me tudi, da je število rojstev v občini konstantno oziroma rahlo narašča, saj se trudimo, da z različnimi ukrepi ustvarjamo čim boljše pogoje za življenje tudi mladih družin,« je bo tej priložnosti dejal župan Občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar.

 


Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi