Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Otvoritev sezone pogozdovanja 2020

Po zimskem zatišju se projekt Drevo za Cerje ponovno prebuja. Pomlad prihaja in le ta bo pokazala kako uspešno so posajana drevesa prestala prvo zimo. Do danes smo z eno večjo vseslovensko in več manjšimi akcijami sajenja uspešno posadili 220 avtohtonih dreves v Drevored hvaležnosti in 6.000 sadik črnega bora v njegovo zaledje. Med posajenimi drevesi najdemo predstavnike, hrasta, javorja, skorša, breka, koprivovca ter črnega bora.

 

Začetek sezone sajenja 2020, pa so otvorili prav dijaki 1. letnika srednje gozdarske in lesarske šole ter študentje in profesorji višje strokovne gozdarske šole iz Postojne. 

 

Pod strokovnim vodstvom in v sodelovanju s predstavniki Zavoda za gozdove Slovenije območne enote Sežana so teoretično znanje iz šolskih klopi prenesli tudi v prakso. 

 

Čeprav jim torkovo megleno in deževno vreme ni bilo najbolj naklonjeno si je 36 dijakov in študentov zadalo cilj posaditi najmanj 2.000 sadik dreves. 

 

Prihajajočo soboto, 29.2.2020, bodo podobno akcijo sajenja izvedli tudi študenti iz oddelka Gozdarstvo, Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Kampanja zbiranja sredstev za obnovo pogorelega območja na Cerju je še vedno v teku.
 
K hitrejši obnovi in bolj zeleni pomladi lahko prispevate tudi vi z nakupom drevesa in sodelovanju v 2. vseslovenski akciji sajenja dreves na Cerju, ki bo potekala na Mednarodni dan gozdov v soboto, 21.3.2020 od 9:00 ure dalje. 
   

Oglejte si tudi