Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

OTVORITEV NOVIH OTROŠKIH IGRAL V OREHOVLJAH

Športni park »JAVA« je bogatejši za novo otroško igrišče. V petek, 21. oktobra 2022 smo ga v Orehovljah odprli poleg že obstoječih igrišč za odbojko na mivki, mali nogomet, košarko, balinanje in servisnega prostora.
Stara neustrezna igrala sta zamenjali dve gugalnici, kletka s plezali in večnamenski stolp, ki skoraj ne potrebujejo vzdrževanja. Gre za najsodobnejše materiale, največjo varnost, vse podprto s certifikati.

Investicija znaša okoli 20.000 evrov, od tega slaba tretjina za zemeljska dela, ki sta si jih razdelila KS Orehovlje in občina Miren-Kostanjevica, igrala pa KS Orehovlje in donatorji. Vsem se krajani Orehovelj zahvaljujemo – v ta namen smo ob igrišču postavili tablo hvaležnosti.

Priložnostno slovesnost sta pripravili domači Turistično športno društvo in Društvo žena. Nastopali so najmlajši iz gimnastičnega odseka TŠD Orehovlje in učenci 3. razreda OŠ Miren pod vodstvom učiteljice Lučane Petrovčič. Množico prisotnih sta nagovorila predsednik sveta KS Orehovlje Bogomir Nemec in župan občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar. Igrala je blagoslovil župnik Robert Ušaj, Otroci pa so jih z velikim veseljem preizkusili. 

Letos je za KS Orehovlje izjemno uspešno leto, saj smo poleti pridobili uporabno dovoljenje za celoten športni park Java.


Bogomir Nemec

Foto: David Vizintin


Oglejte si tudi