Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

ODPRTE KLETI IN DOMAČIJE 2018


Bogato turistično ponudbo Krasa od Sežane do Štanjela, Lipice, Škocjanskih jam in na drugi strani Cerja do Mirna,  smo letos združili v skupno zgodbo: Odprte kleti in domačije na Krasu.

Okusna, zanimiva  in nadvse barvita ponudba  vinskih kleti, domačih kmetij in gostiln ter gostoljubje ponudnikov nastanitev obljubljajo nepozabno poletno dogodivščino. Kot enodnevni izlet ali, zakaj pa ne, tudi večdnevno  kulinarično popotovanje.

Kdo vse je vključen v projekt in kdaj odpira vrata in kje ga najdete, lahko preberete v e-brošurici, ki je objavljena na spletnih straneh organizatorjev in bo v tiskani obliki zgibanke na razpolago na 5-ih info točkah: TIC Sežana,  TIC Lokev, TIC Dutovlje, TIC Štanjel, Turizem Miren Kras na  Cerju ter pri vseh vključenih partnerjih. Novosti in odzive bomo delili tudi poreko FB strani VisitKras.

Nismo pozabili tudi na turistične zanimivosti poveznega teritorija, Kobilarno Lipico, Park Škocjanske jame, srednjeveški Štanjel, Pepin kraški vrt  ter Pomnik in razgledni stolp Cerje, ki lepo označeni na povezovalnem zemljevidu, vabijo k ogledu in postanku.

V času trajanja projekta, od 30.6.do 2.9. 2018  in kmalu po zaključku, se bo na Krasu odvilo nekaj čudovitih kulinaričnih in kulturnih dogodkov, ki smo jih v zgibanki posebej izpostavili: Opajski večeri v Opatjem Selu, Poletni Štanjel, Praznik terana in pršuta  v Dutovljah ter Martinovanje na Krasu, ki bo imelo letos povsem novo preobleko.

 Lepo vabljeni, da tudi vi obiščete odprte kleti in domačije na Krasu in si polepšate tople poletne dni.

 

Oglejte si tudi