Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Slavnostna seja občinskega sveta in slovesna podelitev občinskih priznanj

Osrednji dogodek v počastitev občinskega praznika (3. oktober - dan, ko je bila ustanovljena občina in so se določila njena območja) je bila slavnostna seja Občinskega sveta Občine Miren-Kostanjevica v petek, 7.10.2016 ob 17. uri na Cerju. Na seji so bila letos prvič slavnostno podeljena občinska priznanja.


Občinska priznanja za leto 2016 so prejeli Majda Simčič, Alojz Pangos in Gostilna Štirna. Častni občan pa je postal Zlatko Martin Marušič.

 

Občina Miren-Kostanjevica podeljuje priznanja občanom, drugim posameznikom, podjetjem, zavodom, društvom, skupinam in drugim organizacijam ter skupnostim, ki so tesno povezana z delovanjem občine, za dosežke, ki prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in polnejšemu življenju občanov in dosežke, ki imajo pomen za razvoj in ugled občine, življenja v njej ter podobo krajev.

 

Na podlagi Odloka o priznanjih Občine Miren-Kostanjevica je občina junija 2016 objavila Javni razpis za podelitev priznanj Občine Miren-Kostanjevica v letu 2016, na katerega so prispeli 4 predlogi. O podelitvi priznanj je odločal Občinski svet Občine Miren-Kostanjevica na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

  

Iskrene čestitke vsem prejemnikom občinskih priznanj za leto 2016!

Oglejte si tudi