Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

OBČNI ZBOR DRUŠTVA UPOKOJENCEV KOSTANJEVICA NA KRASU

V soboto 29. februarja smo se Kraški upokojenci dobili na rednem občnem zboru, ki je bil v prenovljeni dvorani Kulturnega doma v Kostanjevici. Zahvala vodstvu KS in svetnikom, ki so v letu dni opravili ogromno delo seveda ob finančni podpori občine in nam dvorano zgledno urejeno in zagotovo varnejšo in prijetnejšo dali v uporabo.

S svojo prisotnostjo so nas počastili tudi župan Mavricij Humar, predsednik SP PZDU Zlatko Martin Marušič, predsednik in tajnik DU Miren: Zdravko Stanič in Jože Faganeli, prisotni so bili predstavniki KS; Vojščica: Dora Masten, Sela na Krasu: Matej Ferfolja in Kostanjevica: Anja Okretič. Z nami je bil tudi naš častni član Karel Pahor.

Po izvolitvi delovnega predsedstva in verifikacijske komisije je vodstvo zbora prevzel Radivoj Lozej, za ugotavljanje prisotnosti pa Damjan Cotič. Poslušali smo poročilo o delovanju društva v letu 2019, Poročilo o potekanju projekta »Starejši za starejše«, Finančno poročilo, Poročilo nadzornega odbora. Ugotovljena je bila prisotnost članstva (110 ali 120 članov) in glede na to, da je že minil0 30 minut smo lahko potrjevali poročila na katera ni bilo pripomb. Glede na potrebo smo imenovali dva nova člana v UO: Frančeškin Pavla in Zvezdano Kavčič, Kar je bilo soglasno potrjeno. Damjan Cotič nam je podal nekaj informacij o članstvu, povprečni starosti članstva in počastili smo najstarejšo prisotno članico in člana.

Medtem so člani UO že razdeljevali zgibanke z uporabnimi informacijami in pa plan za leto 2020. Naši člani nastopajo na letošnjih dnevih medgeneracijskega sožitja ki bodo v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču 19.-21. Maja, udeležili se bomo srečanja severnoprimorskih prostovoljcev. Občinsko srečanje pripravljajo letos v DU Miren. Začetek julija se bomo podali za tri dni v Bosno. Srečanje primorskih upokojencev naj bi bilo tokrat na obali. Na enodnevni izlet pa se bomo podali v Kočevje. Na željo članov bomo novoletno srečanje organizirali v Izoli seveda z zanimivim ogledom kake posebnosti.

Članstvu želimo, da prijetno preživljajo svoje dni in na srečanje prihodnje leto.

Zapisala: Nives Urdih

Oglejte si tudi