Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Letno srečanje upokojencev Primorske v Brdih

V DU Miren smo se odločili, da se bomo letošnjega srečanja primorskih upokojencev udeležili skupaj s člani DU Bilje, saj bi nas bilo sicer premalo za poln avtobus. Skupna organizacija ima poleg nižjih stroškov tudi to prednost, da se med seboj bolje spoznamo in se pripravimo za bodoča srečanja.
Tako smo odrinili na pot v Brda v soboto, 24.8. ob 9. uri iz Mirna, nadaljevali v Orehovljah in Biljah. Pot nas je vodila po Italiji v Brda. Prvi postanek smo si privoščili v Vipolžah, kjer smo si ogledali tamkajšnjo obnovljeno palačo in se sprehodili po parku okrog nje.
Približno pol ure pred pričetkom srečanja smo prispeli na prizorišče dogajanja, ki je bilo pred briško vinsko kletjo v Dobrovem. Ob 11. uri se je začela prireditev s pozdravnimi govori predsednikov severne in južnoprimorske zveze DU, župana občine Brda ter slavnostnega govornika g. Sušnika - predsednika ZDU Slovenije. Sledil je kulturni program, kjer so nam zapeli kvintet Kvartin, vokalna skupina Brike in  plesna skupina Pupe zaplaš. Ob koncu kulturnega programa smo še vsi skupaj zapeli primorsko himno Vstajenje Primorske.
Srečanja se je udeležilo preko tisoč upokojencev. Mnogi med njimi smo se, kot bivši sodelavci, srečali prvič po dolgih letih. Veselo razpoloženje je popestril še ansambel Briška pomlad. Nekateri smo tudi zaplesali.

Ob povratku smo se ustavili še v Šmartnem, kjer smo se sprehodili skozi to znamenito briško vasico ter na koncu še v Gonjačah pri stolpu, kjer smo si privoščili malo okrepčila.
Polni lepih vtisov smo se vrnili domov ob pozni popoldanski uri in na na koncu še vsi skupaj popili kavo oz. pojedli sladoled v Mirnu.
Naslednje srečanje naših dveh društev pa sledi že v soboto, 31.8. v Javi v Orehovljah.

Foto: Dominko Cvetko

Oglejte si tudi