Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Martinovanje DU Miren na Grivah

Tudi letos smo se v DU Miren odločili za počastitev praznika sv. Martina, ko se mošt "čudežno" spremeni v vino.
Srečanje s krstom mladega vina smo pripravili prav na praznični dan, v nedeljo 11. novembra v športnem parku Grive. Lani smo druženje popestrili s športnimi igrami, letos pa smo se odločili za tombolo.
Srečanje smo začeli v zgodnjih večernih urah z martinovo večerjo, tako, da smo lahko nadaljevali z našim druženjem po programu. Naš društveni "škof" je s svojimi pomočniki krstil mlado vino, po vsebinsko bogatem govoru pa je požegnal tudi vse navzoče.
Naj pripomnim, da so se letos našega martinovanja udeležili tudi naši gostje in sicer g. župan Humar z ženo ter predsednik KS Miren, g. Mozetič.
Po uspešno opravljenem krstu in degustaciji mladega vina neposredno iz sodčka, je sledila tombola.Letos je bila še posebej zanimiva, saj je zadnja izžrebana številka 8 izpolnila kar nekaj polnih tabel tako, da smo morali na koncu zmagovalca določiti z žrebom.

Večer smo nadaljevali in zaključili s plesom. Tako kot lani se je srečanja udeležilo približno 70 članov društva.
UO društva je na svojem sestanku ocenil, da je srečanje izpolnilo pričakovanja, sedaj pa se že pripravljamo na decembrska srečanja ob koncu starega leta.

Oglejte si tudi