Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

2. mesto Ines Frančeškin na gozdarskem tekmovanju

V Osojah (Avstrija) je marca potekala 13. gozdarska olimpijada Alpe Adria. Na njej je sodelovalo 119 tekmovalcev iz sedmih držav (Avstrija, Bosna in Hercegovina, Češka, Hrvaška, Italija, Madžarska in Slovenija), od tega sedem ženskih in 23 moških ekip
 

Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna je letos sodelovala z dvema ekipama. V moški v so bili dijaki 3. letnika – gozdarski tehnik Aljaž Bajc, Marko Penko, Tadej Markič in Anže Susman. Prvič v zgodovini tekmovanj je šola sodelovala z žensko ekipo, ki so jo sestavljale Ines Frančeškin, Karolina Kolenko, Petra Košir in Patricija Oražem, dijakinje drugega in tretjega letnika programa gozdarska tehnica.

Domov so se vrnili z vrhunskimi rezultati: fantje so z ekipnim 2. mestom postali vice prvaki tekmovanja, dekleta pa so ekipno osvojila odlično 3. mesto v ženski konkurenci. Posebej je vredno izpostaviti dosežek Ines Frančeškin, ki je v skupni uvrstitvi v konkurenci med posameznicami zasedla drugo mesto in tako postala vice prvakinja. Z dosežkom se uvršča v sam vrh tekmovanj z motorno žago v Alpsko-Jadranski regiji. V skupni konkurenci se je Ines z odličnim 29. mestom uvrstila v zgornjo četrtino lestvice, saj je bila boljša od 90 tekmovalcev in s tem dokazala, da tudi dekleta lahko v tem izrazito moškem tekmovanju dosežejo vrhunske rezultate. V individualnih razvrstitvah se je dobro izkazal tudi Aljaž Bajc.

Nasmeh zadovoljnih dijakinj in dijakov je potrditev trdega dela tekmovalcev in hkrati znanja, izkušenj in veliko vloženega truda njihovih trenerjev Janeza Medena, ki trenira fante, Tomaža Ščuke, trenerja dekliške ekipe, in vodje ekip Gregorja Češarka.

 

Uredništvo Notranjsko primorskih novic

Foto: iz arhiva Srednje gozdarke in lesarske šole Postojna

 

Oglejte si tudi