Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Srčna podpora lokalnih medijev v akciji Drevo za Cerje

V veliko veselje nam je, da našo zgodbo in akcijo Drevo za Cerje, s katero skušamo na čim boljši in hitrejši način pomagati naravi pri svoji obnovi, čutijo z nami tudi mediji, od katerih so se trije, Radio Robin, Radio Koper in Radio Slovenija 1 v kampanijo vključili kot medijski pokrovitelji.

V petek, 25.10.2019 nas je obiskala ekipa Radia Robin in nam skupaj z ostalimi prostovoljci pomagala zasaditi prva drevesa v naš Drevored hvaležnosti.

Prijeten in sončen popoldne, je bil tako obogaten z dobrodelno noto in naš drevored je postal bogatejši za 6 novih drevesc, ki bodo v prihodnje pričakala pohodnike Poti miru ob vzponu k Pomniku miru.

Do sredine oktobra se je naši zeleni družini donatorjev pridružilo že 237 posameznikov in 25 podjetji. Skupno pa smo preko portala zbrali 595 dreves, dodatnih 100 sadik sta donirali 2 drevesnici,  ter 6.753€ sredstev za obnovo Cerja po požaru.

Zeleno sled na Cerju lahko pustite tudi vi, z nakupom drevesa ali doniranjem sredstev za ozelenitev ter postavitev porušenih kraških suhogradbih zidov. Več informacij najdete na spletni strani: www.drevozacerje.si 

V soboto, 16.11.2019, bo na Cerju potekala vseslovenska akcija pogozdovanja h kateri bomo povabili vse donatorje, pa tudi ostale prostovoljce.

Iskreno vabljeni, da se nam pridružite.

Oglejte si tudi