Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Kostanjevica na Krasu s prenovljenimi prostori kulturnega doma in bogatejša za novo trgovino

Občani Kostanjevice na Krasu in njene okolice so odslej lahko spet precej bolj zadovoljni, saj je kraj konec aprila v prenovljenih prostorih Kulturnega doma pridobil novo priročno trgovino, kmalu pa bo tudi pošto.
Občani so trgovino v spodnji etaži Kulturnega doma v Kostanjevici na Krasu že imeli, a je prejšnja najemnica zaradi zaključka poslovne dejavnosti trgovino zaprla in kraj je ostal brez zelo zaželene in vsekakor potrebne trgovine.

Pobudam lokalne skupnosti in krajanov, ki so si prizadevali za ponovno odprtje trgovine blizu doma, smo z razumevanjem prisluhnili na občini Miren – Kostanjevica. Zato smo poskrbeli tako za prenovo trgovskih prostorov kot tudi za iskanje oziroma pogajanja z novimi zainteresiranimi najemniki, ki bi želeli v kraju nadaljevati s trgovsko dejavnostjo. Na koncu smo si v roke segli z družbo Mlinotest, ki bo odslej na lokaciji ponujala pestro ponudbo živilskih in ostalih izdelkov market programa.


Krajšega uradnega odprtja trgovine dne 29. aprila se je udeležil podžupan Zvonko Ferfolja, ter družbi  Mlinotest želel uspešno delo


Župan občine Miren – Kostanjevica Mauricij Humar je za to priložnost izjavil: »Zadovoljen sem, da so tukajšnji prebivalci v svoji bližini ponovno pridobili trgovino z živilskimi izdelki, kasneje pa bodo dobili tudi pošto. Vse to nekako spada v osnovno življenjsko ponudbo, ki poleg drugih aktivnosti in udejstvovanja krajanov v prostorih Kulturnega doma spodbuja razvoj kraja. Na občini se lahko pohvalimo, da smo v manj kot štirih mesecih uspeli lepo in funkcionalno prenoviti spodnje prostore kulturnega doma, kjer je zdaj trgovina. Na voljo pa imamo še prostor, v katerem si želimo gostinske dejavnosti, s čemer bi se ponudba še obogatila.« 


Občina je za potrebe odprtja nove trgovine in pošte preuredila prostore in za gradbena obrtniška in instalacijska dela namenila približno 60.000 EUR. V zadnjih dveh letih pa je za gradbeno-konstrukcijske izboljšave kulturne dvorane namenila dodatnih 100.000 EUR, saj so bile že prej urejene ojačitve nosilne plošče dvorane, odvodnjavanje in meteorna kanalizacija, prenovljeni so bili strop in električne instalacije ter vgrajena nova okna. Prenovljeno je bilo tudi ogrevanje, urejen dodaten izhod iz dvorane ter zgrajena mala komunalna čistilna naprava. Zaradi vsega tega je Kulturni dom v Kostanjevici na Krasu sedaj bolj varen, varčnejši ter veliko bolj prijeten in funkcionalen.


Tudi predsednik Krajevne skupnosti Kostanjevica Žarko Trbižan je ob odprtju trgovine izrazil zadovoljstvo, saj je izpostavil, da gre za lokalne storitve, ki koristijo vsem, še posebej pa starejšim krajanom, ki niso tako mobilni in jih potrebujejo bolj blizu doma.

Oglejte si tudi