Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
-5°C
JUTRI
8°C
3°C
Oceni objavo

V BUZETU LE SANJA IN MARJAN SMRDELJ

Sanja in Marjan Smrdelj bosta branila barve ŠD Gas Kras ta konec tedna (15.-17. 9.) na mednarodni gorsko hitrostni avtomobilski dirki v Buzetu v hrvaški Istri. Zadnja letošnja dirka v koledarju Evropskega prvenstva šteje poleg hrvaškega tudi za slovensko državno prvenstvo. Na tekmovanje že tradicionalno prihajajo mnogi slovenski voznice in vozniki, letos pa jih je med 200 prijavljenimi kar 44. Sanja se bo borila za vrh med voznicami, po premoru na domači dirki v Ilirski Bistrici pa se za volan svoje Škode Felicie vrača tudi Marjan.

Potem, ko je bila zasedba članic in članov kraškega dirkaškega kolektiva na zadnji letošnji dirki na domačem asfaltu v Ilirski Bistrici kar številna, sta se za pot v hrvaško Istro odločila le oče in hči Marjan in Sanja Smrdelj. Prvi je nastop na domači dirki preskočil, ker se je kot nekdanji vojaški pilot raje odločil za prelet s šolskim letalom Galeb G-2, zdaj pa se vrača na njemu domači dobrih 5 km dolgi progi od Mosta do Svih Svetih. Škoda Felicia proto je v dobri formi, a potrebuje še kar nekaj kilometrov, da bo dala vse od sebe, Marjan pa je na to pripravljen in si želi le brezhibnega delovanja svojega atraktivnega, a po moči v motorju nekoliko podhranjenega, dirkalnika.

Nekoliko drugačen je položaj pri Sanji. Na zadnjih dirkah je njen Zastava Yugo Integrale deloval odlično in Sanja je, kljub omejitvam z roko, vse hitrejša. Impresivno je videti, kako mali dirkalnik odleti s štartnega mesta in pospešuje proti prvemu zavoju. Z njim je letos Sanja dosegla tri zmage v konkurenci voznic, a ker dvakrat ni nastopila, je skupno trenutno na tretjem mestu. Vseeno pa je boj za prvakinjo še vedno odprt in rezultat v Buzetu bo na to še kako vplival. Sanja načrtuje novo zmago, s katero bi ostala v igri, a so tudi njene tekmice vse hitrejše. Prav gotovo bo spremljanje razpleta med slovenskimi voznicami še kako zanimivo! V Buzetu je sicer prijavljenih 7 voznic, a kar 5 jih prihaja iz Slovenije.

Dve vožnji uradnega treninga sta na tekmovanju 42. Buzetski dani na vrsti v soboto s pričetkom prve ob 09.30 in druge predvidoma ob 13.30, dirka pa bo v prav tako dveh vožnjah na vrsti v nedeljo. Prva se bo pričela ob 09.00, po svečani otvoritvi tekmovanja ob 13.15 se bo predvidoma ob 13.30 pričela še druga vožnja. V kolikor ne bo kakšnih nepredvidenih zapletov, kar na gorskih dirkah niti ni tako redek primer, bo razglasitev zmagovalcev in podelitev pokalov na vrsti okoli 18. ure ali malo kasneje.

VK   

Oglejte si tudi