Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
10°C
JUTRI
21°C
16°C
Oceni objavo

UJEMI SVOJE SANJE V VEDRIJANU SKUPAJ S ŠD GAS KRAS

Briška vasica Vedrijan je bila minulo soboto spet prizorišče privlačnega srečanja ljubiteljev hitrosti in bencinskih hlapov. Domači organizatorji so ob izdatni pomoči  Sanje in Marjana Smrdelja pripravili dogodek z naslovom Ujemi svoje sanje. Zbralo se je je več kot 40 voznic in voznikov ter lepo število gledalcev, ki so se družili še dolgo po zaključku uradnega dela dogajanja.

Pred 12. leti so prav na pobudo Marjana Smrdelja domači zanesenjaki prvič pripravili srečanje, na katerem so ljubitelji avtošporta imeli priložnost od blizu spoznati hitre voznike in njihove stroje. Tradicija je stekla in tudi letošnji dogodek bo ostal v lepem spominu vsem prisotnim. Demonstracijske vožnje je na 1800m dolgi zaprti cesti od Vedrijana proti Gonjačam opravilo 42 voznic in voznikov kartinga, različnih dirkalnih avtomobilov in formul iz Italije in Slovenije. Poleg domačinov sta veliko dela opravila tudi člana ŠD Gas Kras Marjan in Sanja Smrdelj. Ena najhitrejših slovenskih dirkačic je tudi pokazala, kako hiter je njen Zastava Yugo Integrale in predstavila svoje kolegice iz komisije Dame v avtošportu. Hitrih deklet je v slovenskem avtomobilskem športu namreč iz leta v leto več.

Dogajanje se je pričelo ob 10h dopoldan s krožno vožnjo udeležencev po Brdih s postankom v vinski kleti v Dobrovem in pokušino domačih dobrot v Neblem. Ob 14h pa so se pričele demonstracijske vožnje na zaprti progi. V programu so bile tri vožnje, priložnost sesti v dirkalni avto ob spretnem vozniku pa so izkoristili mnogi navdušenci. Zgledna množica navdušencev se je zbrala ob progi in po zaključku, ko je vsak udeleženec prejel pokal in steklenico briške penine, ostala v prireditvenem šotoru ob glasbi ter dobri hrani in pijači. K odličnemu vzdušju je svoj prispevek dodalo tudi krasno spomladansko vreme in tudi letošnji »Vedrijan – ujemi svoje sanje« je popolnoma upravičil trud organizatorjev.

VK 

Oglejte si tudi