Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Vincencijev koledar

Letošnja dobrodelna akcija Vincencijev koledar 2020/21 bo zaradi novih razmer potekala nekoliko drugače. Člani Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote smo se odločili, da bomo koledarje dostavili na župnije, v katerih smo ponujali koledarje v preteklih letih. Verniki boste na župniji koledar lahko prevzeli, svoj dar pa prispevali preko priloženih položnic.
Koledar nosi naslov Sadovi narave. Avtorje fotografij je spodbujala misel o tem, kaj vse nam daje narava. Nastale so fotografije različnih sadežev, semen in drugih darov, ki želijo prebujati hvaležnost nad božjimi darovi, gesla posameznih mesecev pa želijo nagovarjati notranji svet slehernega človeka.

NAČRTI
Radi bi vas razveselili s poročilom o gradnji hiše, a vas žal ne moremo. Z vašo pomočjo smo zbrali dovolj sredstev, da bi z gradnjo lahko začeli, a smo se v preteklem letu srečevali z mnogimi ovirami: nagajanjem nekaterih, epidemijo in nazadnje z visokimi cenami gradbenih storitev. Gradbeno dovoljenje smo prejeli komaj 15. junija 2020. Trenutno smo v fazi iskanja ugodne ponudbe.
Nihče nima rad slabih novic, saj zbujajo občutek črnogledosti in nemoči, vendar želimo biti iskreni tudi ob neuspehih. Naj vam predstavimo našo glavno skrb. Še vedno iščemo družino, ki dejansko potrebuje pomoč. Sliši se neverjetno, a je vendar tako. Vztrajno si prizadevamo, da bi prišli naproti družinam v stiski, a povsod naletimo na isto težavo. Prizadetim bi radi vračali dostojanstvo in jim omogočili pot v samostojno življenje, a le ti s svojimi odzivi in držo to pot zavračajo. Vztrajajo v neodgovorni drži do sredstev, ki jih že imajo, in nočejo iskati novih rešitev za svojo stisko. Ker si prizadevamo ljudem pričevati o pravi svobodi in trajnem veselju, se nam zdi v takem primeru naša pomoč nesmiselna in neodgovorna do vseh, še posebej do vas darovalcev.
Z gradnjo hiše želimo odgovoriti na dejanske potrebe. Razmišljamo, kako naprej. Če ne bomo našli družine, ki pomoč resnično potrebuje in je pripravljena rasti v odgovornosti, bomo hišo namenili delu z mladimi. Pri spremljanju in vzgoji mladih za odgovorno življenje, se nam ponuja nov izziv - dom za prostovoljce. Tisti, ki so zavzeti za delo, osebno rast, bližnje in širšo družbo, bi lahko našli v njem možnost za nov začetek.

Z letošnjo akcijo tako zbiramo sredstva za dokončanje hiše in delo z mladimi. Upamo, da bo Bog pokazal, kaj je v tem trenutku največja potreba in da vas bomo prihodnje leto razveselili z novico, da je hiša, za katero ste prispevali svoj dar, pod streho ter služi pravemu namenu.

Nov Vincencijev koledar lahko naročite tudi po elektronski pošti (info@drustvo-vzd.si) ali po telefonu (041 286 454). Priporočen prispevek za koledar znaša 10 evrov.

Iskreno se vam zahvaljujemo za vsak dar, ki nam ga boste zaupali.

Oglejte si tudi